АМТИИ празнува с шествие и гайди

Под небето

Уникален концертен маратон подготвя Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство днес. Събитието ще се реализира с изключителното съдействие на Община Пловдив и е посветено на Деня на българската писменост и култура и „Пловдив 2019“. В мегаконцерта на АМТИИ за първи път ще се включат всички художествени състави на академията по изкуствата.

Класическа музика, поп, рок и джаз, инструментален, песенен и танцов фолклор ще заредят с настроение пловдивчани на 24 май от 16 часа на сцената до Общината. В магията от инструментални изпълнения, песни и танци от различни жанрове ще се включат Академичният смесен камерен хор „Гаудеамус“, Академичният народен хор, Академичният народен оркестър,  Джаз-фолк формацията „Фолк файв +“, квартет „Интро“, дуети, триа и квартети от специалностите „Изпълнителско изкуство“ в класиката и фолклора, поп и джаз изпълнители.

Ревю  дизайн на облекло и изложба на студенти от специалността „Графичен дизайн и фотография“ ще съпътстват арт хепънинга на главната улица.

Подобен петчасов маратон на изкуствата, реализиран изцяло от възпитаниците на едно висше учебно заведение, е уникално явление в концертния живот на Пловдив и страната. Събитието е знак на уважение от страна на Академията към всички пловдивчани и гости на града за светлия празник на културата, както и възможност АМТИИ да направи обществена презентация на високите си художествени критерии при подготовката на своите студенти от сферата на изкуствата.

Мегаконцертът ще стартира в 15.30 с шествие на гайдари от Стария град по главната улица към сцената пред Общината, а от 17 часа на сцена „Ядрото“ в Капана състави на АМТИИ ще изнесат съпътстваща програма.

Във вечерните часове на 24 май Денят на АМТИИ на площада пред Общината ще приключи с право хоро, с което всички пловдивчани да отбележат празника заедно, хванати за ръце!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.