Роди се партия Съюз за Пловдив

Под лупа

Като дясноцентристки обявиха политическия проект Дани Каназирева и още 70 учредители
Image title
Изненадващо днес се роди нова партия. Сдружението на Дани Каназирева “Съюз за Пловдив” направи нова стъпка и вече официално е политически проект с големи амбиции. Адвокатката и още 70 души сложиха подписи и учредиха  инициативен комитет за създаване на новата политическа формация – ПП „Съюз за Пловдив”. Офисът на „Съюз за Пловдив” на бул. „Княгиня Мария-Луиза” 27 едва успя да побере учредители и медии. До края на януари се очаква да се проведе учредителното събрание на новата пария, изрази увереност Дани Каназирева.
„Днес тук няма да видите познати партийни функционери – ще видите пловдивчани, имена, доказали професионализма си – всеки в своята област. Ще видите и много млади хора, които искат със своя глас да променят към по-добро живота си, но тук, в България, в Пловдив”,  заяви общинската съветничка. Тя определи като водеща позиция на учредителите борбата с некомпетентността и посредствеността.
Дани Каназирева определи като приоритети на новата дясноцентристка национална политическа формация здравеопазване, образование, наука и култура.  Новата партия категорично ще участва в предстоящите избори, но за формата е още рано да се говори, заяви тя.
Тя мотивира превръщането на гражданското сдружение в политическа партия с факта, че поредните управляващи отказват да допуснат гражданите до реалното управление, отказват да дадат на гражданското общество полагащата му се водеща роля.
Университетският преподавател проф. Ангел Бакърджиев, просветният експерт Вихра Ерамян, юристката Мария Илчева, художникът Николай Няголов, поредица от изтъкнати пловдивски лекари, много млади хора – Веселин Козарев, актьорът Стилиян Димитров, Атанас Тодоров, Евелин Парасков, Зарко Сарафян са сред учредителите.
„Включих се, защото бях заразен от креативността на нашия лидер, мога да го кажа вече така – от креативността на Дани Каназирева, от ума и енергията на младите хора, защото тези млади хора, вече много знаят и много могат, убедих се от последните няколко месеца работа с тях”, заяви проф. Ангел Бакърджиев.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.