Американският посланик дефилира в Столипиново

Под лупа

Image title
Американският посланик Джеймс Уорлик ще види как се живее в Столипиново. Дипломатът ще гостува в гетото в началото на април. Той ще бъде специален почетен гост на Фондация за регионално развитие „Рома”. Миналия ден Уорлик се срещнал с председателят на фондацията Антон Карагьозов в посолството на САЩ в София и обещал, че ще посети Столипиново на 8 април на традиционните чествания на Международния ден на ромите. Тогава в квартала ще се проведат масови обществени прояви и тържества по случай големия ромски празник.
„На срещата в София с господин Уорлик споделихме как нашата фондация работи по програмата за десегрегацията на ромските деца в приемни масови училища, запознахме го с проблемите на ромите в Пловдив и с новите проекти, по които ще работим занапред. Той прояви голям интерес и обеща лично да ни посети и да се запознае с нашата работа и с екипа ни”, обясни Карагьозов.
Визитата на Уорлик в Пловдив ще засили още повече интереса на общественици от САЩ към проблемите на ромската общност под тепетата.
Както е известно преди седмица американският специалист в областта на интеграцията на малцинствени групи Брайън Мъри направи официално работно посещение във Фондация за регионално развитие „Рома” в Пловдив.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.