Ботев ПдГрадътКриминалеЛоко ПдНовиниСпортен Пловдив

Засилени мерки за сигурност заради дербито в Пловдив

Пловдивската полиция предприема засилени мерки за сигурност във връзка с пловдивско дерби между отборите на  ПФК „Ботев“ и ПФК „Локомотив“ днес, което ще се играе на стадион „Христо Ботев“. Стадионът отваря врати за публиката в 17,30 часа, а мачът започва в 19,30 часа.

На изградените  КПП-та  пред стадиона ще бъдат извършвани щателни проверки на всички посетители. Категорично няма да се допускат хора без документ за самоличност, пили и дрогирани. Без право на вход са  ултрасите с наложени забрани за посещение на спортни мероприятия и малолетни без възрастен придружител. При  откриване на забранени предмети и вещи, притежателите им ще бъдат арестувани. Всички нарушители ще бъдат санкционирани по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия. 

Стриктно ще се следи и за спазване на официално потвърденото споразумение от ръководствата на двата клуба  на дербито да няма привърженици на гостуващия отбор.

В зоната около стадиона и в целия град ще има патрулиращи полицейски екипи.

Спира или се ограничава движението на автомобили и градски автобуси по близките пътни участъци:  

–  бул. „Източен“, от кръстовището с бул. „Княгиня М. Луиза“ до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”;

–  ул. „Богомил“, от кръстовището с бул. „Източен” до кръстовището с ул. „Лев Толстой“;

–  ул. „Варшава“, от кръстовището с ул. „Богомил“ до кръстовището с ул. „Славянска“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина