АктуалноБългарияКриминалеНовиниТемида

Заловиха украинец да превозва 14 мигранти от Сирия

23-годишен украински гражданин, който е влязъл в страната в началото на март, е арестуван на магистралата до Пловдив тази сутрин

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава бързо производство за това, че  на 15.03.2023 г., на автомагистрала „Тракия“, посока към гр. София, на км 151, в землището  на с. Белозем, обл. Пловдив, са подпомогнати 14 чужденци – граждани на Сирия, противозаконно да преминават през страната, чрез използване на моторно превозно средство  – лек автомобил, марка „Мерцедес“,  управляван от А.Т., на 23 г., украински гражданин – престъпление по чл. 281 ал. 2 т.1 пр. 1 и т.5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. 

На 15 март 2023 г., около 10 ч,, на автомагистрала „Тракия“, в землището на с. Белозем, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за проверка лек автомобил  /микробус/ , марка „Мерцедес Вито“, управляван от А.Т., на 23 г., украински гражданин. Установено е, че в колата пътували 14 чужденци – граждани на Сирия, всички мъже. В момента се изяснява дали сред тях има непълнолетни. Мигрантите са качени в автомобила от района на община Чирпан. Те са пътували за гр. София с цел да преминат в Сърбия.

А.Т. е влязъл в България в началото на месец март 2023 г. Автомобилът, който е управлявал е с българска регистрация, но е бил собственост на пребиваващ у нас иракски гражданин с хуманитарен статут. Сирийците са пътували в купето, което е било със свалени седалки. Автомобилът е иззет като веществено доказателство по досъдебното производство.

По делото са извършени действия по разследването – оглед на местопроизшествие, с който е иззет лекия автомобил,  разпити на свидетели. А. Т. е задържан за 24 часа по Закона за МВР, като предстои да му бъде повдигнато обвинение по горепосочения текст. Извършват се активни действия по разследването.

Снимката е илюстративна/архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина