ГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Светлините на Коледа огряха центъра на Пловдив – ВИДЕО

С детски песни, Дядо Коледа и разноцветни фойерверки кметът Костадин Димитров включи светлините на 13-метровата елха на Копчетата в петък вечер – ГАЛЕРИЯ

Празнична програма с участието на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев, Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, с диригент Милка Толедова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център предшестваше ритуалното запалване на светлините на коледното дърво на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив.

За мен е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на предстоящите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и надеждата. Желая Ви от сърце много здраве, сбъднати мечти, усмихнати и споделени мигове с близки и приятели“, каза кметът и пожела на всички весели празници.

На Копчетата дойдоха пловдивчани от всякакви възрасти, за да присъстват на церемонията, която Под тепето ви предаде на живо в страницата на медията в социалната мрежа Facebook.

Дядо Коледа пожела на всички да бъдем по-добри.

Вечерта завърши с празнични фойервекри.

Накрая Дядо Коледа обеща да направи ревизия на подаръка на една майка, която за кратко бе изгубила момиченцето си в публиката.

Това е първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гостите на града по повод предстоящите Светли празници. Вижте всички в Програма на Пловдив по повод Коледните и Новогодишни празници.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина