АктуалноВластГрадътЖивотИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Как граждански активист влезе в кметски обувки? Говори Тони Стойчева

Как гражданският активист Тони Стойчева мина от другата страна и как се чувства в обувките на районен кмет? Отговори на тези и много други въпроси даде дамата, осъществила един от големите пробиви в местните избори в Пловдив преди повече от месец, след като бе избрана за кмет на район Западен като кандидатура от гражданската квота на коалиция ПП-ДБ.

„Когато съм тук като кмет виждам, че все пак аз мога да променям и да въздействам на неща, които като гражданин много ме дразнеха. Да, много е трудно, бавно е, не е толкова ефективно, колкото би ми се искало, но все пак да имаш възможността да решаваш тези проблеми е много мотивиращо и това най-много ми харесва в работата до момента“, каза в днешния епизод на видеоподкаста „В Капана“ на Под тепето новият кмет на район Западен.

Тя съобщи, че до момента комуникацията й с кмета Костадин Димитров и другите районни кметове е добра и към този момент не е усетила различно отношение. Смята, че конкурентната среда е добра дори за ГЕРБ, тъй като те има с кой да се съревновават, а хората могат да виждат друг пример, освен техния. „Мисля, че е по-полезно за всички да има разнообразие в политическото представителство на местно ниво“, смята убедено Стойчева.

Подчертава, че към момента все още няма казуси на дневен ред, които да я противопоставят силно с голяма Община например. И добавя, че няма да промени позицията си по казусите, за които тя се бори като граждански активист, особено тези в район Западен- парк Отдих и култура и конкретно имота на „Тея инвест“, и паркинга на Пълмед, въпреки че те не са в правомощията на районната администрация. Тя би призовала да се проведат отново преговори с представителите на частното дружество „Тея инвест“, за да се намери по-оптимален вариант за решаването на горещия казус по такъв начин, че да не се плащат тези толкова много милиони публични средства в няколко следващи бюджетни години.

Стойчева откровено заяви, че в районната администрация има доста хора, които работят там по партийна линия. Но подчерта, че нито ще прави чистка, нито ще освобождава именно по партиен принцип.

„Давам шанс на всеки, да видя резултати от работата му и да преценя до колко той може да я върши добре, доколко е назначен просто да му се намери работа или доколко е назначен, защото има експертизата да я върши. Дадох едно време, в което хората да покажат кой какво работи и може. Чистки не правя, но няма как да търпя и партийни назначения на хора, на които просто им се е търсила работа. Това не е честно спрямо другите хора, които са изключително натоварени“, заяви Стойчева.

„Има заложени бомби в района и аз съм изключително притеснена от тях“, каза новият кмет на Западен. Какво има предвид, вижте и чуйте във видеото:

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

11 коментари

 1. За съжаление гражданската енергия от последната година беше грозно употребена. Вместо да се работи за изграждането на силни независими структури и граждански кандидатури отидохме и се предложихме на пп-дб, от които можем да очакваме само още от същото. Ето, че и смелите заявки от преди изборите се поизпариха и госпожата сега ни обяснява колко е диалогична и как с всички намира общ език. Идвайте инвеститори и сметкаджии, за всички ще има!

 2. Какви са тези багери, самосвали и валяци на Гребната база? Северно от хотел Landmark.
  В началото мислех, че разчистват изгорелите в пожара дървета, но не би.

 3. Разкарай веднага гербаджийските калинки! Със сигурност при първа възможност ще ти забият ножа в гърба! Или ще те претопят! И след 4 г ще си една от тях!

 4. Новата Дани Каназирева. Сега само трябва са разберем кой ще е любовникът на мястото на Евелин Парасков и от кои проекти ще крадат, както Каназиреви. Градини и Паркове го опоскаха.

  А тазиси е сменяла името също, казва се Стойна.

 5. ДЕРНЕВ, МАХНИ ИДИОЦКОТО „КАПЧА“ ДЕТО СА ТИ ГО НАТРЕСЛИ „СПЕЦОВЕТЕ“ да ти пази коментарите от роБОТ понеже

  1.ситните картинки са непрогледни и само се пречкат;

  2.никак даже не спират роБОТ с тайландска азбука.

  Лесна защита с 4 цифри имат коментарите в POTV.eu

  РЕДИЦА ОЩЕ ИДИОТИЗМИ И ЗАВРЪНКУЛКИ В „ОФОРМЛЕНИЕТО“ ПОКАЗВАТ ЧЕ МРАЗИШ ГОРКИТЕ НЕВИННИ ЧИТАТЕЛИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина