НовиниПод небето

Стоки от първа необходимост тръгнаха от община „Родопи“ за Турция и Сирия

Дарителската кампания в подкрепа на пострадалите продължава

Четири буса с дарения за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия изпрати община „Родопи“. Кампанията  вече започна в някои населени места от общината, съвместно с  Гората.бг.

Основните пунктове за събиране на стоки от първа необходимост ще са сградите на кметствата по населените места. Сборен пункт в Първенец е сградата на НЧ „Съзнание“ всеки работен ден от 8:00 до 17:00 часа, а в село Устина –ресторант „Старият кавак“  с координатор Ренгинар Мустафова.

Получател на даренията на Гората.бг е Цветелина Арнаудова в гр. Пловдив, бул. „Кукленско шосе“47, „PACE Logistitics warehouse”, основание: дарение Гората. Бг земетресение.

Приоритетно се събират одеяла, дъждобрани, медицински материали, памперси и санитарни продукти за лична хигиена, почистващи препарати. Най-необходими са зимни дрехи, обувки, шапки и ръкавици за деца и възрастни, а също палатки, легла, одеяла, спални чували, каталитични печки на газ, нагреватели, газови котлони, термоси, фенерчета, генератори, преносими батерии за мобилни телефони. Осигурява се и нужното за спасителните екипи, включително и българските.

Има хигиенни изисквания от страна на Турция дрехите да са нови, тъй като няма ресурси на място те да бъдат почиствани, Сирия също е въвела такива изисквания, информират организаторите. Затова е необходимо вещите да не са ползвани.

От община „Родопи“ напомнят, че се предоставя възможност да се помогне на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия и с финансови средства по различни начини.
1. БЧК откри специална банкова сметка в лева:
IBAN: BG64UNCR76301078660913
За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия;
2. Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

 „Опустошително земетресение отне живота на хиляди и промени милиони човешки съдби само за един миг.  Да покажем солидарност с жертвите на природната стихия, защото висша ценност е да подадеш ръка и да подкрепиш ближния си. Благодаря на всеки, който е готов да участва в тази хуманна мисия!“, призова кметът Павел Михайлов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина