КриминалеНовини

Солидно почерпен шофьор предизвика катастрофа в Пловдив

Солидно почерпен шофьор предизвика катастрофа с материални щети вчера по обяд в Пловдив. Около 13 ч. пътни полицаи посетили сигнал за произшествие на бул. „Христо Ботев“. Установено било, че при преминаване от дясна в лява лента, лек автомобил „Форд“ не пропуснал и ударил лек автомобил „БМВ“.

При проверката станало ясно, че зад волана на форда е седнал 51-годишен мъж, употребил алкохол над 2,5 промила. Той е отведен за едно денонощие във Второ РУ.

Друг пиян водач, на 44 години, пък попаднал в Пето РУ в новогодишната нощ. Около 22 ч. на 31 декември мъжът самокатастрофирал с „БМВ“-то си на ул. „Ягодовско шосе“ в Пловдив и пробата му с дрегер отчела над 2 промила.

По същото време, но на 30 декември, в ареста на РУ-Хисаря се озовал 19-годишен младеж с едногодишен стаж като шофьор. На кръстовище в село Старо Железаре с „Фолксваген“-а си той отнел предимството на лек автомобил „Тойота“. При сблъсъка няма сериозно пострадали, а последвалата проверка регистрирала концентрация на алкохол в кръвта на момчето над 1,2 промила.  

Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина