БългарияЗдравеНовини

Проф. Кантарджиев: Междусрочната ваканция да бъде удължена

„Комбинирано боледуване от грип и коронавирус е рядко и не е много опасно“

Има изгледи предстоящата ваканция между първия и втория срок тази учебна година да стане още по-дълга. Според одобрения график, през новата 2023-та година Министерство на образованието подарява на българските ученици няколко дни повече почивка – 5 дни ще е междусрочна ваканция – от 1 до 5 февруари. Още по темата вижте в статията Ваканциите през 2023.

Междусрочната ваканция на учениците да бъде удължена, такава препоръка отправи проф. Тодор Кантарджиев към властите. Пред btv днес той подчерта, че конкретно решение по въпроса ще има идната седмица.

Пикът на грипната вълна ще е краят на януари – началото на февруари, добави проф. Тодор Кантарджиев. По думите му топлото време не предполага много силно разпространение на грипната вълна.

„Комбинирано боледуване от грип и коронавирус е рядко и не е много опасно“

Припомняме, че към момента грипна епидемия е обявена в осем области на страната, сред тях от днес е и Област Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Без докачение, ала НЕ ПРИЗНАВАМЕ ТИТЛА „ПРОФ“ АКО НЯМА ДАТИРОВКА

    примерно: проф’17

    да вър’и да дрО’би зеле некъде у Коньовица, тука НЕ вА’жи

  2. До Родител
    Уважаеми, ако вие се сополивихте преди 2 седмици и за вас пикът е преминал, то в класа на дъщеря ми от 24 деца има 17 болни. При още 20 % болни учители, по информация от директора, на които няма откъде са намери заместници, питам защо веднага не се обявява грипна ваканция? Обикновено за София винаги има големи колебания от най-високо ниво. А здравето ни? Няма лекарства, посредствени и ненаситните лични лекари с по над 2500 пациенти и нулева грижа за тях, какво да правим?

  3. Г-н. Кантарджиев , вие и вашите началници сте тотални НЕКАДЪРНИЦИ – ЗАЩО ….
    1 . Сливате междусрочна ваканция и грипна ваканция в едно след като пикът на грипа ОТМИНА . Причината на всички родители ни е ясна – Изключване на отоплението в училищата с цел – ИКОНОМИЯ а не че сте много загрижени .
    И после изисквате от нас уважение и послушание а реално посягате на децата ни . Вас лично ви съветвам да се СКРИЕТЕ някъде дълбоко в провинцията далече,далече от медиите .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина