ГрадътИзбор на редактораКварталиКултураНовиниОбщина Пловдив

Въпросителни около нови маси за сервиране пред Централни хали

Новопоявили се маси за открито сервиране пред Централни хали отвориха въпросителни.

Такива петна за маси и столове на Малката Главна са предвидени с актуализирането на Схемата за определяне на зони за разполагане на преместваеми обекти на територията на публичните пространства в пешеходната зона. Въпросът обаче е кой точно обект обслужват тези места за открито сервиране. Основният въпрос обаче е друг- кой и защо е позволил на това място, в самото сърце на града, да се опънат огромни черни рекламни чадъри напук на наредбите на общината, които не го позволяват.

Потърсихме за информация излезлия в отпуск заради участието си в местните избори кмет на район Централен Георги Стаменов. Той не беше запознат с казуса, но отиде на място, за да се увери с очите си за какво става дума.

„Това е недопустимо. В разрез с всички наредби, правила и всички естетически норми- тези чадъри са убийствени и нямат място там. Някой в Голяма Община го е разрешил. Този човек категорично трябва да си събере багажа и да си замине, тъй като не уважава духа на Пловдив, не цени центъра на вековния ни град, погазва красотата му. Категорично против това съм. Още повече, че е магазин“, коментира Стаменов.

Припомняме, че в последните няколко години се занимавахме на няколко пъти с преместваемите обекти в така апетитната за търговия зона около Централни хали. Разследването ни на случая с количката за хотдог на Малката главна тогава разбуни духовете. Както стана ясно в поредицата ни по темата:

ДЯВОЛЪТ Е В ДЕТАЙЛИТЕ

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина