ИзбориНовини

Манол Пейков: Ако не продължим промените, няма как държавата да тръгне към по-добро

Кандидатът за депутат от коалицията “Продължаваме Промяната – Демократична България” Манол Пейков каза, че промените, започнати от коалицията по време на предишния Парламент трябва да продължат, за да може и България да тръгне към по-добро.

Това, което е направено на конституционно ниво, трябва да се случи на законово и подзаконово ниво, на ниво регулатори. Иначе ние просто нямаме шансове да променим тази държава към по-добро”, каза Пейков.

Той обясни, че ефектът от направените промени е дългосрочен и в краткосрочен план няма да се види. “Това, което направихме с тези промени е да дадем шанс на съдебната система да се самоизчисти отвътре. Но това не става за една нощ, не става и за една година. Не стана и за девет месеца и ние не сме очаквали да стане”, обясни издателят.

Пейков заяви, че Делян Пеевски е в основата на свалянето на правителството. “Причината да се разпадне т.нар. сглобка, беше именно ДПС. Беше гневът, личният гняв на Делян Пеевски от това, че меморандумът, който предложихме на ГЕРБ за назначенията в регулаторите и изобщо за продължаване на реформите, не включваше ДПС. И оттам тръгнаха всичките истории с личните атаки към Христо Иванов, всичките тъмни лагерни нелепици, които започнаха да изплуват на повърхността. Разбира се, ДПС е партия, която винаги държи в ръкава си не един, а няколко жокера. Имат страхотен опит с подобни подмолни действия. Те са в реалната политика от твърде много време. Беше необходимо, за да се гласуват промените в Конституцията, ние да имаме абсолютно мнозинство. И ДПС, и ГЕРБ гласуваха промени, които дойдоха изцяло по наше предложение, и които промени са залегнали преди седем години, когато се събрахме в един много студен януарски ден, за да основем партията”, обясни Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина