БългарияГласовеИзбориНовини

Протестират срещу правителството в столицата

Привърженици на проруски партии скандират „Оставка“ срещу редовния кабинет, блокирайки района около Народното събрание

Протести блокираха района на Народното събрание. Две политически формации искат оставката на правителството между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Протестират членове и привърженици на партия „Възраждане“, а до тях са и симпатизанти на „Левицата“. На място има много полиция, както и водно оръдие, предаде NOVA.

Възрожденски песни, български флагове и знамена на “Възраждане“ се развяват пред сградата на парламента. Протестиращите носят табели “оставка на кабинета Борисов 4 (ПП-ДБ +ДПС, ГЕРБ-СДС)“, „оставка“, “смърт на фашизма“ и “не на еврото“

Симпатизантите на “Възраждане“ са от цялата страна. Повечето са категорични, че новоизбраното правителство е подвластно на американското правителство. Някои искат оставката му, а други – и съд за участниците.

Пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че искането е за оставка на новото редовно правителство. Той смята, че кабинетът е свързан с чуждестранни посолства. Костадинов каза още, че в правителството на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС участва и ДПС. На въпрос докъде ще стигнат протестните действия на „Възраждане“, Костадинов отговори – „дотам, докъдето е нужно“.

„Левицата!“ се обявява срещу “безпрецедентния политически цинизъм“.

Очаква се по-късно протестът да премине в шествие до така неречения „триъгълник на властта“.

На мястото тече и подписка за референдум за забрана на джендър обучението на деца и ученици.

На място ще дойдат и родители на деца, които са загинали заради войната по пътищата. Те обаче ще останат встрани от демонстрациите на двете партии.

Източник: Вести

Снимка: бгнес

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина