ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияКриминалеНовиниРазследванеСъд

Измамникът Петър Станев крие лицето си в съда

Мъжът, представящ се за социален работник и полицай, който обира пенсионери, се оказа стар познайник на полицията, излязъл от затвора преди 3 дни

48-годишен, родом от Каварна с висше образование и осъждан 16 пъти за кражби, измами и грабежи, излязъл от затвора 3 дни преди да задигне с хитрост хиляди левове от двама пловдивски пенсионери. Това се оказа профилът на Петър Стоев, който състав на Районен съд – Пловдив днес остави зад решетките с най-тежката мярка – „задържане под стража“, докато трае 17-ото дело срещу него.

Припомняме, че Измамникът, който завлича пенсионери, представяйки се за социален работник и полицай, има повдигнати обвинения затова, че на 20.07.2024 г., в гр. Пловдив, при продължавано престъпление, в условията на опасен рецидив, на два пъти е отнел чужди движими вещи, като се е представял за лице от състава на МВР и като социален работник. Само за ден Стоев отнел дамско портмоне и сумата от 230 лв. от владението на 87-годишна жена. Той се представил пред нея за социален работник и тя го допуснала в дома си, а после задигнал 6200 лв., от жилището на 86-годишен мъж, като се представил пред пострадалия за служител на МВР.

Измамникът се опита да скрие лицето си от медиите още в кулоарите на съда.

В залата стана ясно, че е стар познайник на полицията с множество криминалистични регистрации, а на 17 юли – 3 дни преди престъплението, е излязъл от затвора, където е излежавал 4-годишна присъда за друго престъпление. той бе представляван пред съда от служебен защитник – адв. Ива Заркова.

По време на заседанието от държавното обвинение поискаха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според прокуратурата, въпреки че досъдебното производство е в начлна фаза вече има достатъчно доказателства, че именно Стоев е извършител на измамите, като действията му са насочени срещу уязвима група, а именно възрастни хора. 

Адв. Заркова поиска по-лека мярка, като подчерта, че подзащитният ѝ е декларира, че няма да пречи на разследването и ще се явява винаги, когато го викат.

Съдът намери, че са налице всички предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение и постанови арест. Решението не е окончателно и може да се обжалва в 7-дневен срок.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина