Луд купон с Баба Зула в Олимпиада

Нощна смяна
Image title
Етноритми и кючеци разтърсиха зала Олимпиада на снощния концерт на популярната турска група „Баба Зула“. Феновете на източните ритми, смесени с рокендрол, пънк, и фънк завардиха сцената и не седнаха нито за миг, а се понесоха в такт с музиката. Музикантите не очакваха чак такова посрещане, затова още след първото парче фронтменът Мурат каза: „Наздраве!“. Публката това и чакаше. Най-ентусиазирани бяха турските студенти, които надигаха кутийки с бира и кършеа снаги. Мурат разбра, че е намерил пътя към сърцата на хората в залата и в края на всяка песен лепваше по едно: „Наздраве!“ Истински фурор настъпи при появата на кючекчийка в бяло, чието излято тяло започна да се извива сластно във всички посоки. При появата си русокосата хубавица бе закрила лицето си с бял воал, който постепенно откриваше за радост на мъжката половина. 
„Уи ар комшу!“, весело отбеляза Мурат, докато младежите подскачаха около жената в бяло. Той обясни, че нито в Германия, нито във Франция публиата мръдвала от местата си по време на техния спектакъл и похвали пловдивчани за ентусиазма. „Още прди българите да са станали християни, а турците – мюсюлмани сме имали много общи неща и това са храната и музиката“, добави Мурат. Нов прилив на енергия настана при появата на втората кючекчийка със сребърно наметало. Тя се понесе в ритъма на песента „Пустинен лъв“, а ефектът от парчето се допълваше от оригиналната мултимедия. 
Чуйте певицата, някои от парчетата й напомнят родопски песни, коментираха зрителите, захласнати от нежния глас на облечената в червена турска носия девойка. 
Въодушевен от бурната реакция в залата, фронтменът не се сдържа, скочи от подиума и тръгна да свири между редовете в залата. Всички се взираха в уникалния му сас – инструмент от Централна Азия, на когото някога са свирели като бунт срещу Отоманската империя. Мурат се задържа най-дълго пред генералния консул на Турция Джунейт Явузджан, който бе в основата на турнето на групата у нас. Именно заради концерта дипломатът отложи заминаването си за Канада, където ще изпълнява функциите на помощник-посланик. От 15 декември в Пловив ще пристигне неговият наследник, който идва от Ню Йорк. Впечатлени от майсторството на Мурат, хората му направиха пътека от столовете в залата и не му дадоха да стъпи на земята по обратния път към сцената. Image title
„Баба Зула“, което всъщност означава голяма тайна, изкараха два биса, като на финала танцьори и музиканти се раздадоха докрай и пяха на български, турски, сръбски и македонски.Image titleImage title
Image title
Image title
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.