Официално откриване на „Фермата“

Вкусът на града

Кварталът на творческите индустрии – Капана в Пловдив стана домакин на първото предприемачество за фермерски храни, задвижено от местната общност Хранкооп Пловдив и подкрепено от Пловдив 2019 / Plovdiv 2019.

За да разреши необходимостта от повече здравословни храни на пазара с повече реализирани биопроизводители и кулинарни занаятчии, "Фермата" дава кооперативно решение за тяхното обучение, креативност, производство, продажби и подготовка на следващо поколение предприемачи. Младите фермери и занаятчии без възможности вече ще могат да споделят общи ресурси, за да отговарят на нормативните изисквания, да се развиват и да предават нататък ценните си умения и знания.

Занаятчийска кухня "Фермата" е място за творчество и иновации в Пловдив, което комбинира малка кухня, магазин с щанд за приготвени храни и пространство за обучения. Местни фермери ще произвеждат и доставят чиста продукция за магазина и кухнята, млади даровити кулинари ще приготвят сезонни храни от нея, а всички заедно ще се обучават за предприемачи, ще работят заедно и ще се развиват като общност и ментори за бъдещи занаятчии.

Занаятчийска кухня "Фермата" отваря официално врати от 18:00 часа на ул. Магура 1.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.