ГрадътКварталиКултураНовини

НЧ „Съвременник-1986“ открива творческия сезон с изложба

Народно читалище „Съвременник-1986“ откри новия творчески сезон с изложба на Бойка Василева. „Спомени от лятото“ потопи присъстващите в атмосферата на отиващото си лято в библиотеката на читалището.

Десетки пловдивчани се насладиха на творбите от природни материали, които могат да бъдат разгледани до края на месец октомври в блок 140 в Тракия.

Бойка Василева

„Това е първата ни изложба на закрито след края на COVID-пандемията. Надяваме се тя да е една от много и да имаме все повече поводи през новия творчески сезон да сме отново заедно тук“, каза библиотекарят Люба Костадинова по време на откриването.

В читалището вече започнаха част от заниманията за деца и възрастни – курсовете по български език и математика за ученици от първи до четвърти клас, школите по гайда и китара, както и йога студио „Лотос“. Усилено провежда репетиции и Женски народен хор „Плетеница“, който през 2023 година ще отбележи тържествено 20-тата годишнина от своето създаване. В началото на месец октомври ще започнат своята дейност и школите по английски език, пиано, пеене, изобразително и приложно изкуство.

„С радост отчитаме засилен интерес към школите и курсовете, които предлага читалището. Надяваме се на една успешна, присъствена година, в която да имаме възможност да привличаме тракийци, а и пловдивчани като цяло, с все повече културни събития“, сподели читалищният секретар Вера Аврионова-Станджикова.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина