ГрадътКултураНовини

Варненският театър гостува в Пловдив с новия спектакъл „Дамата с камелиите“

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна ще гостува отново в Пловдив през ноември. След изключителния успех на спектакъла „Тютюн“ с участието на Диана Димитрова и Калин Врачански, този път пловдивчани ще имат възможност да се насладят на най-новия спектакъл от афиша на театъра в 102-рия творчески сезон (2022-2023) – „Дамата с камелиите“ от Александър Дюма-син.

Представлението ще се играе на 28 ноември 2022 г. от 19.00 часа в Дома на културата „Борис Христов“ . Билети можете да резервирате още сега на телефон: 0885 22 35 52.

Режисурата е дело на Маргарита Мачева. За ролята на Маргьорит Готие тя се спира на обаятелната Христина Джурова. Само за година и половина Христина Джурова изгради стремителна кариера на варненска сцена с 9 роли, получи номинация ИКАР за поддържаща роля.

Не по-малко развълнуван за първата си изява в главна роля като Арман Дювал е и Недялко Стефанов, също интересен млад актьор от варненската трупа. Двамата с Христина притежават финес и сила, една рядка комбинация, която според Маргарита Мачева ще ги превърне в убедителна двойка на сцената.

Наред с именития Стоян Радев – Граф дьо Валвий, участват Веселина Михалкова – Прюданс Дюверноа, Пламен Димитров – Мосю Дювал, Александра Майдавска – Нанин, Александра Койчева – Анес, Миглена Везирова – Нишет и Константин Соколов – Сен-Годен.

Съвременната трактовка на „Дамата с камелиите“, заложена в актьорската игра, е изведена последователно и в оригиналната музика на Петър Дундаков, условния сценографски контекст на Борис Далчев и инспирираната от класиката и висшата мода костюмография на Константин Вълков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина