КултураНовини

Знаков спектакъл на Куклите се завръща

На 14-ти март от 19:00 ч. един от знаковите спектакли на тандемът Веселка Кунчева и Мариета Голомехова отново ще заживее на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив след повече от десет години. 

„По ръба на небето“ е вторият спектакъл в Държавен куклен театър – Пловдив на един от най-ярките екипи в съвременния български театър: драматизацията е дело на Ина Божидарова и Веселка Кунчева, режисьор е Веселка Кунчева, сценография и кукли – Мариета Голомехова, музика – Христо Намлиев , хореография – Явор Кунчев. Отличен с награда ИКАР 2012 в категория „Куклен спектакъл“ и с номинация в категория „Майсторско техническо осъществяване“.

„По ръба на небето“ е семеен мюзикъл за приятелството и въображението, което ни пази от сивотата на ежедневието и монотоността на бита. История за два свята, които се страхуват един от друг – светът на хората и светът на вещиците. Може ли приятелството между вещичката Шо и момченцето Тишо да надмогне предразсъдъците? И дали вещиците изобщо съществуват…

Спектакълът е своеобразно завръщане към детството, към чистотата и светлината. Веселка Кунчева споделя, че това, което публиката ще види на сцената не е същото представление от преди десет години. Актьорите, участвали в предишната постановка на „По ръба на небето“ – Живко Джуранов, Наталия Василева, Михаела Андонова откривателстват отново заедно с Елин Стоянова, Стайко Стайков, Велизар Евтимов и Мария Йорданова, която прави своя дебют на сцената на пловдивския куклен театър. Екипът изгражда представлението наново, като всеки оставя своя нов отпечатък. 

Зрителите ще видят актьорите, които едновременно водят кукли, танцуват, пеят на живо и създават изключителна атмосфера, фантазен свят с ярки герои, които ще развълнуват децата и възрастните в салона. 

Билетите за 14-ти март са почти изчерпани. Все още можете да закупите билети за 28-ми март онлайн на entase.com или на касата на театъра. Очаквайте следващи дати през април.

Снимки: Александър Богдан Томпсън

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина