АртЗабавлениеКултураНовини

Празнична програма на Опера Пловдив през декември

Какво готви Опера Пловдив на пловдивчани и гостите на града около наближаващите празници вижте в програмата:

03.12 – СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР – Дж. Росини
копродукция със Софийска опера и балет

Диригент – Павел Балев

Режисьор – Нина Найденова

Фигаро! Фигаро! Фигаро! Една от най-известните комични опери в света поставя началото на празничния декември в Опера Пловдив. Сърцата на зрителите ще са в плен на харизматичния Хулиан Енао Гонзалес – гост от Виена, а усмивките – гарантирани от многостранния талант на баритона с международна кариера Кирил Манолов.

11.12 –  РЕФЛЕКТОР

композиция Димитър Бодуров

диригент Страцимир Павлов

Открийте аудио-визуалните рефлексии на братята музиканти Димитър и Нейко Бодурови, разказани чрез нео-класика, джаз и електроника съвместно с камерен струнен оркестър от Опера Пловдив и със специалното участие на сопраното Илина Михайлова.

15.12 и 23.12 петък – ФИЛМОВА КОЛЕДА

Диригент – Вилиана Вълчева

Режисьор – Георги Динев

Споделете с цялото семейство най-известните песни и мелодии от филмовите класики за Коледа – „Сам в къщи“, „Замръзналото кралство“ и др., представени от солисти, хор, и оркестър на Опера Пловдив заедно с децата от Академията на Госпожа Опера, Хор „Детска китка“ и Хор на пловдивските момчетата „Стефка Благоева“.

17.12 – МАДАМ БЪТЕРФЛАЙ – Дж. Пучини

Диригент – Якопо Сипари Ди Пескасероли

Режисьор – Нина Найденова

Подарък за ценителите на оперното изкуство е стилният и вълнуващ спектакъл „Мадам Бътерфлай“ под диригентската палка на експресивния маестро Якопо Сипари Ди Пескасероли. 

В сезонът на мечтите, спектакълът ще Ви пренесе в една японска приказка за Голямата мечта разказана през личната съдба на гейшата Чо-Чо Сан.

22.12 – „ДЪЛГАТА КОЛЕДНА ВЕЧЕРЯ“ и „ЖЕНИ В РЕ МИНОР“

Хореограф – Раду Поклитару

Съвременен танцов театър от водещия хореограф Раду Поклитару! Заредете се емоционално и естетически с премиерата на международната балетна трупа на Опера Пловдив:  “Дългата коледна вечеря“ по едноименната пиеса на Тортън Уайлдър и музика на Вивалди и „Жени в ре минор“ по мотиви от „Домът на Бернарда Алба“ на Федерико Лорка и музика на Бах.

Балет на Опера Пловдив

 29.12 – КОМПАНИЯ – мюзикъл от Стивън Зондхайм 

копродукция с Народен театър „Иван Вазов“

Режисьор – Михаил Петров

Диригент – Константин Добройков

Звездите на Народния театър и солистите на Опера Пловдив Ви канят на рождения ден на Робърт, който все още не е решил кое за него е по-важно – веселието и забавленията в компанията на приятели, или бракът и семейството. А приятелите му от тази компания са пет семейни двойки, които повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото неочаквани, толкова и забавни.

Балет и Оркестър на Опера Пловдив

0.12 – „ВАЛС, ШАМПАНСКО, ЗВЪН“ – ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Диригент: Григор Паликаров
В програмата: Щраус, Калман, Лехар, Верди, Бизе и Гуно

По традиция ще отброим заедно оставащите часове до посрещането на Новата година с виенски валсове, арии от оперети и музикални наздравици със солистите, хора и оркестъра на Опера Пловдив!

ЗА ДЕЦАТА:

11.12 –  11.30 ч.

18.12 –  17.00 ч.

СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА – мюзикъл за деца от Атанас Косев

Приказен коледен подарък за децата, в който вълшебното говорещо огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват и, разбира се, настъпва щастлив край!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина