КултураНовини

Разговор за литература с Иван Сухиванов и Елена Диварова в Тракарт

Издателска къща „Жанет 45“ представя в Пловдив автора Иван Сухиванов, като кани на разговор с него и Елена Диварова за книгата „Стилът на невъзможното“ и последния брой на списание „Море“. Срещате ще се състои днес – 4 април 2019, от 18 часа в Културен център ТракАрт, подлез Археологически.

За автора:

Иван Сухиванов (1961, Бургас) e автор на книги с поезия, проза и литературна критика. Завършил е Българска филология. Доктор по руска литература. От 2009 г. е редактор в литературно списание „Море“. Лауреат е на Национална награда за поезия „Христо  Фотев“ (2016).

За книгата:

„Такова е писането на Иван Сухиванов – лаконично, без заврънтулки, стегнато и събрано. Това е достойнство: няма разсейване, няма литературщина, няма евтини сецесионни и символистични орнаменти, всичко е изчистено в почти класицистичен (в архитектурния смисъл) маниер. Историите, които ни поднася, са странни, необикновени: смесване на реално и нереално, на всекидневие и мистика. Това превръща разказите му в кутия с няколко дъна, която все отваряш и все не стигаш последното. Всъщност може ли да говорим за истинско дъно? Мисля, че не: историите са с такива дълбоки значения и внушения, че всеки път откриваш все нови и нови. Разкази без край… Прочетете ги, за да сте безкрайни!“

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина