КултураНовини

Обявяват най-четените от учениците в Пловдив български книги

Кампанията за избор на 10-те най-четени български книги от учениците в Пловдив приключи. Заключителната церемония по обявяването на заглавията ще се състои на 8 ноември 2018 г. от  14.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ с участието на представители от Пловдивската народна библиотека, Община Пловдив –  отдел „Образование“ и РУО – Пловдив, партньори в събитието, ученици, учители и библиотекари. Тогава ще бъдат наградени и най-хубавите отзиви за книги, както и печелившите от изтеглената на 5-ти ноември томбола с всички гласували.  В програмата са включени ученически състави с разнообразни изпълнения, посветени на празника.

Инициативата се провежда по повод Деня на народните будители.

В продължение на малко повече от един месец в гласуването се включиха 4353 ученици от 33 пловдивски училища. Те дадоха своя вот за 395 любими български заглавия.

Проведоха се 13 съпътстващи инициативи в училищни и читалищни библиотеки и училища – срещи с български автори, дискусии за любими български книги и автори, драматизации на български приказки. Редица срещи с ученици осъществи Детския отдел на НБ „Иван Вазов“ Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина