ГрадътКриминалеНовиниТемида

Задържаха трима мъже за разпространение на наркотици

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми М.М., на 50 г., К.Р., на 28 г., и Й.А., на 45 г., за това, че са държали с цел разпространение повече от 1 кг високорискови наркотични вещества – марихуана, кокаин и амфетамин.

Тримата обвиняеми се познавали и разпространявали наркотични вещества сред ограничен кръг лица на територията на област Пловдив. Наркотиците държали в жилище в гр. Пловдив. При проведена специализирана акция на полицията на 12 ноември 2022 г. в помещенията са били открити повече от 1 кг марихуана, кокаин и амфетамини.

При извършено претърсване и изземване са иззети мобилни телефони, електронни везни, машина за раздробяване на марихуаната и др. Същия ден К.Р. е бил спрян от полицейски служители за проверка при управление на лек автомобил. Направен му е тест за употреба на наркотични вещества, който е отчел положителен резултат за кокаин.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина