КриминалеНовиниТемида

Вижте колко ще лежи убиецът на Милен Цветков

Софийският апелативен съд потвърди изцяло присъдата на Софийския градски съд и определи 9 години затвор за Кристиан Николов, причинил катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Обвинението на Николов е за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщава OFFNews. Освен това той няма право да шофира 10 години и трябва да заплати 40 000 лева разноски по делото.

Прокуратурата обаче настоява Николов да бъде признат за виновен, че e причинил смъртта на Милен Цветков при евентуален умисъл, а не по непредпазливост. По това обвинение Наказателният кодекс предвижда минимум 15 г. затвор, а най-тежкото наказание е доживотен затвор.

24-годишният Николов причини смъртта на Милен Цветков на Великден през 2020 г.- на 19 април, след като се заби с автомобила си в колата на журналиста на червен светофар в София с близо 100 км/ч. и след употреба на три вида наркотични вещества – кокаин, амфетамин и марихуана. За това той обяснява, че пиел успокоителен чай и ползвал специална паста.

Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му, съобщава в. „Сега“.

Решението на Софийския апелативен съд може да бъде обжалвано.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина