БългарияКриминалеНовиниСъдТемида

Според майката на Митко от Цалапица има още замесени в убийството му

До 10 дни българските власти очакват у нас да бъде екстрадиран основният заподозрян за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев, пише Vesti.bg.

Вчера стана ясно, че съдът в Дания е одобрил молбата за неговото принудително довеждане в България. Той обаче е обжалвал. Сега се чака делото да мине и през втората инстанция.

„Решението в Дания е много чакано от нас”, заяви пред NOVA майката на убития Димитър – Атанаска Бакалова. Тя е оптимист, че екстрадицията наистина може да се случи до 10 дни.

Бакалова е категорична, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще променят обвиненията срещу близнаците, които са заподозрени за участие в убийството.

„Смятаме, че има още замесени в това зверство. Ще се появят и други участници в убийството на Митко, които мълчат на този етап. Бизюрев може единствен да каже обективната истина. Искаме истината – да разберем какво се е случило във въпросната вечер и защо Митко беше убит”, споделя още майката.

Атанаска Бакалова каза още, че редовно вижда колата на отстранения шеф на „Криминална полиция“ в Стамболийски – Дамян Капов – пред Районното и пита какво прави тя там и защо той очевидно е върнат на работа. За връщането му на работа потвърдиха и от пресцентъра на МВР. От там уточниха, че той е бил отстранен от работа временно, само за два месеца. Процедурата по дисциплинарното производство срещу Капов обаче все още не е приключила.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина