Полицията задържа крадец на мобилни телефони от Ковид-отделение и спешен кабинет в Пловдив

Криминале Новини

Представял се, че има симптоми и нужда от помощ и обирал лекарите

Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани за нуждите на болнично Ковид-отделение и спешен Ковид кабинет в пловдивско ДКЦ.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ. Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя на деянието и мъжът вече е в ареста.

Изяснен е и механизмът, по който кражбите на мобилни апарати са извършени. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID-кабинет в ДКЦ, използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и извършил кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

За да се добере до „Ковид отделение“ в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти. В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията, мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи.

Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината, се очаква да подадат своите сигнали. Мъжът е стар познайник на полицията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години. На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.