КриминалеНовини

Млад рокер с ефективна присъда за причинена смърт на две деца на пътя

Ангел блъснал каруца със 130 км/ч между пловдивските селата Милево и Поповица

Осемгодишно дете почива на място, а 7-годишното му братче след няколко дни в болницата

Присъдата е 7 години в затвора и 9 години без книжка

Сигналът за инцидента, станал между селата Милево и Поповица, община Садово, е подаден малко след 21:30 часа на 18.06.2016 г., показват архивите. Тогава от пт полицията съобщават, че по първоначални данни мотоциклет „Ямаха” блъснал отзад каруца, пълна с жители на село Селци. При удара на място е загинало 8-годишно момченце, с опасност за живота е 7-годишното му братче, а 5-годишната им сестричка е освободена за домашно лечение. Травми са получили и 25-годишният моторист от село Милево и спътникът му, на 24 години, които са настанени в болница за лечение.

Днес Окръжен съд – Пловдив наложи наказание от седем години лишаване от свобода при първоначален общ режим на подсъдимия Ангел Б. Той бе признат за виновен в това, че на 18.06.2016 г. на главен път II-66, км 123+900 в посока с. Милево, обл. Пловдив – с. Поповица, обл. Пловдив, при управляване на МПС – мотоциклет „Ямаха“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица – на В. И., починал на 18.06.2016 г., и на Н.И. – починал на 1.07.2016 г., както и е причинил телесни повреди на две лица: на В. С. и на М. П. – престъпление по чл. 343, ал.4, вр. с ал.3, пр. 3, б. „Б“, пр.1 и б. „А“, пр.1, вр. с ал.1, б. „В“ и б. „Б“, пр.2, вр. чл. 342, ал.1 от НК.

Със същата присъда Окръжният съд лиши подсъдимия Ангел Б. от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години.

Според обвинителния акт на 18 юни 2016 г. подсъдимият предложил на  приятеля си М. П. да го закара до дома му в с. Богданци с мотоциклета си „Ямаха“. Потеглили около 21.30 часа. По същото време по същия път в посока от с. Милево за с. Поповица се движила каруца без светлоотразителни знаци и фенери. В района на  главен път II-66, км 123+900 каруцата била застигната от движещия се зад нея със скорост около 130.08 км/ч мотоциклет, управляван от Ангел Б. Поради високата скорост, както и поради неосветеността на каруцата, подсъдимият късно възприел препятствието и без да задейства спирачната система, ударил каруцата в задната й част. При удара водачът на каруцата и свидетелят В. С. отхвръкнали и паднали в храстите, северно от платното за движение, а двете деца В. И. / на 8 години/ и Н. И. /на 6 години/ били отхвърлени напред и паднали на платното. Въпреки оказаната им медицинска помощ, по-късно децата починали. Свидетелите М. П., който се возел на мотоциклета, и В. С. – на каруцата, получили счупвания и изкълчвания в областта на крайниците.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина