ГрадътКултураНовини

Премиера на романа „Последна молитва“ в Пловдив

На 21 октомври младият автор Боян Боев ще посети град Пловдив за да представи новия си роман „Последна молитва“.

Събитието ще се състои от 18.00 часа в салона на Читалище „Иван Вазов-1904“ , ул . „П.Р.Славейков“ 33, Старинен Пловдив.

Боян Боев е роден на 21 март 1993 година в град Ямбол. От ранна детска възраст изкуството го е съпътствало в живота – първо музиката, а после и литературата. Има икономическо образование. Пише от ученическите си години, като първият му публикуван разказ се казва „Тъмна вечер“ и е част от литературния алманах „Изгреви над Тунджа“ (2009 г.).

През годините не спира да твори, да участва в различни литературни конкурси, да публикува произведения в сборници, интернет сайтове и в личния си блог. През 2017 година негов материал е публикуван в учебник по литература за 6 клас на изд. „Просвета“ одобрен от МОН за учебната 2017/2018 година. Публикувал е разкази в македонското списание за литература „Книжовни елементи“ и в чешко издание за българските емигранти – „Българи“. Негови произведения са част от сборници, събрали стихове и проза на българите от всички континенти и се разпространяват по целия свят, финансирани от българската общност в Чикаго.

През годините експериментира с различни по жанр произведения, като е писал поезия, детски приказки, криминални разкази, докосващи сърцето истории по действителни случаи, докато стига до стила на класиците на българската литература Йордан Йовков и Елин Пелин. Духът на това отминало време носи и първият му издаден роман „Сайбиевата невеста“ (изд. „Изида“, 2019 г.), който има вече няколко тиража. А новият му роман „Последна молитва“ (изд. „Персей“, 2022 г.) се радва на изключителен успех и първият тираж беше изчерпан само три месеца след издаването. Боян Боев имаше възможността да представи книгите си в началото на лятото на остров Кипър по покана на българската общност там. Срещите се състояха в градовете Лимасол, Пафос и Дали.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина