АктуалноГрадътКултураНовини

Премиерен спектакъл по Георги Господинов в Кукления театър на Пловдив – ВИДЕО

Държавен куклен театър – Пловдив повдигна специално за читателите на Под тепето завесата преди новия премиерен спектакъл по разказа на Георги Господинов „Апокалипсисът идва в 6 вечерта“. Екипът на Куклите ще зарадва почитателите на театъра и писателя с първи представления на 30 ноември и 1 декември от 19 ч.

Спектакълът до момента не е поставян на сцена с кукли, след като преди повече от 10 години Малък градски театър „Зад канала“ представи пиесата за апокалипсиса вътре в нас за пръв път в режисьорската версия на Маргарита Младенова.

На „пловдивската версия“ режисьор е Лео Капон. Вижте какво разказа директорът на театъра Петър Влайков за екипа и работата в постоянна комуникация с автора.

Лео Капон развенча тезата, че това театрално приключение е продиктувано от популярността на Господинов. Той разказа, че започнал работа по пиесата със студенти още преди пандемията, която стопирала процеса за години.

„Общата възраст на актьорите в представлението е на сбор колкото моята, затова ми беше много интересно, полезно и забавно”, сподели Капон.

Вижте какво е научил за себе си режисьорът, докато работи с младите актьори.

Екипът иска да накара зрителя в залата да си отговори от първо лице, единствено число „защо са ни необходими апокалипсиси“ и „какво идва след тях“…

Режисьор: Леонард Капон
Сценография и кукли: Христина Недева – Храстче
Музика: Пламен Петков
Участват: Велизар Евтимов, Евдокия Енчева, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Йордан Стоянов, Михаела Андонова, Стайко Стайков
.

БИЛЕТИ НА КАСАТА НА ТЕАТЪРА И В МРЕЖАТА НА EVENTIM ТУК.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ВЪЗРАСТ: 16+

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина