ГрадътНовини

ПП-ДБ: Мнозинството в ОбС блокира отчетността на „Екобус“

Общинският съвет на Пловдив не прие предложението на ПП-ДБ за редовни доклади от управителя на общинското предприятие „Екобус“ относно свършеното по бизнес-програмата му. 

Това решение породи остри критики от страна на съветниците от ПП-ДБ, които обвиниха ОбС в липса на интерес и подкрепа за развитието на дружеството. Предложението на групата на ПП-ДБ включваше изискването за редовни отчети от управителя на „Екобус“, като целта беше да се гарантира прозрачност и отчетност пред Общинския съвет.  Въпреки това, голяма част от съветниците от другите политически групи гласуваха против инициативата. 

„Това гласуване казва: „Ние като решаващия орган за развитието на дружеството не се интересуваме от неговото развитие, не искаме да знаем и не искаме да съдействаме, за да е успешно то“, категорична е адвокат Веселина Александрова от ПП-ДБ. 

Според представителите на партийното обединение в местния парламент, причините за отказа могат да бъдат две. Първо – възможно е съветниците да не проявяват достатъчен интерес към „Екобус“ и да забравят предизборните си обещания за подобрение на общинския градски транспорт. И второ – може да има липса на яснота относно същността на предложението. 

Затова от ПП-ДБ обявиха, че ще внесат отново своето предложение пред ОбС и ще се опитат да обяснят по-детайлно смисъла му. Ако и този път бъде отхвърлено, те са уверени, че причината за това ще бъде ясна – липса на желание за развитие на „Екобус“ и запазване на частните превозвачи в града. 

За отхвърляне на предложението на ПП-ДБ гласуваха почти всички съветници от ГЕРБ, цялата група на Възраждане, на ИТН, половината от „Съединени за Пловдив“ и един от БСП.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина