ГрадътКварталиНовини

Пловдив отбелязва Международния ден на правата на човека

Фондация за регионално развитие „Рома“, в партньорство с Община Пловдив, ще отбележи Международния ден за правата на човека.

Светът го чества на 10 декември, тъй като на тази дата през 1948 г. е подписана Всеобща декларация за правата на човека – един от най-важните документи на ООН след края на Втората световна война. Основната част на Декларацията конституира правото на живот и отхвърлянето на робството; съдържа индивидуалните политически и граждански права; отнася се до свободата на религията, убежденията и изразяването; записани са социални, икономически и културни права.

Събитието под наслов „Международен ден на правата на човека“ ще се проведе на 9 декември /петък/ в 15:00 ч. в Голяма зала в ДК „Борис Христов“.

Проявата се организира като част от дейността за толерантност по проект „Създаване на център за интегрирани социални и здравни услуги на едно гише в кв. „Столипиново“, който се финансира по Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Програмата включва презентация за историята на създаването на Международния ден за защита правата на човека, дискусия, мнения и становища на участниците.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина