Градът

Официално: Край на конкурса за главен архитект на Пловдив

Резултатът и от този е "нулев"

Остава временно изпълняващ длъжността

На страницата на Община Пловдив в раздел „Конкурси“ най-после се появи официално резултатът от последната процедура по избор за длъжността главен архитект на втория по големина град в България. И той е нулев, както Под тепето съобщи два дни след последната фаза на конкурса Пловдив остава без главен архитект.  

Вижте пълния текст на публикуваното решение на конкурсната комисия:  „На 19.12.2017 г. в Заседателна зала № 36 в сградата на община Пловдив кандидатите за длъжността „Главен архитект“ на община Пловдив – арх. Илко Николов Николов, арх. Хубена Иванова Салджиева и арх. Цветелин Никифоров Цоневски защитиха концепциите си пред комисията, назначена със заповед № 17 ОА 2675/27.10.2017 г. на кмета на община Пловдив.

Общият резултат на кандидатите от оценката на писмените концепции и оценката от защитата на концепциите е както следва:

  1. арх. Илко Николов Николов –  7.23;
  2. арх. Хубена Иванова Салджиева – 6.87;
  3. арх. Цветелин Никифоров Цоневски – 6,48.

Поради получен общ резултат под „8“ (чл.30, ал.7 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители), кандидатите – арх. Илко Николов Николов, арх. Хубена Иванова Салджиева и арх. Цветелин Никифоров Цоневски  не се допускат до следващия етап на конкурса – интервю.

Комисията предлага на кмета на общината да издаде заповед за прекратяване на конкурса за длъжността „главен архитект“.“

За сведение прилагаме и резултатите от предходния етап: „На 11.12.2017 г. комисията, назначена със заповед № 17 ОА2675/27.10.2017 г. на кмета на Община Пловдив оцени писмените концепции за стратегическо управление на кандидатите за длъжността „Главен архитект” на Община Пловдив на тема: „КОНЦЕПЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ИНСТРУМЕНТИТЕ НА ГРАДСКО ПЛАНИРАНЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГР. ПЛОВДИВ ПРИ ВЗЕМАНЕ НА КРАТКОСРОЧНИ РЕШЕНИЯ В УСЛОВИЯ НА НЕКОНФЛИКТНОСТ С ЦЕЛИТЕ НА ДЪЛГОСРОЧНО ПЛАНИРАНЕ”.

Съгласно чл. 30, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители до защита на концепцията за стратегическо управление се допускат следните кандидати:

арх. Илко Николов Николов – 4.11 т.;

арх. Хубена Иванова Салджиева – 4.00 т.;

арх. Цветелин Никифоров Цоневски – 4.11т.

Не се допускат до защита на концепцията кандидатите, получили оценка по-ниска от 4.00 както следва: арх. Кирил Николов Събчев – 3.44 т.

На 18.12.2017 г. от 17:00 часа в сградата на Общински съвет Пловдив, ул. „Авксентий Велешки” № 20 (Заседателна зала) допуснатите кандидати ще имат възможност публично да представят концепциите си пред обществеността.

На 19.12.2017 г. допуснатите кандидати следва да се явят в сградата на Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов” № 1 (зала 36) за защита на концепциите си пред комисията, назначена със заповед № 17 ОА2675/27.10.2017 г. на кмета на Община Пловдив както следва: арх. Илко Николов Николов – 14:00 часа, арх. Хубена Иванова Салджиева – 14:30 часа, арх. Цветелин Никифоров Цоневски – 15:00 часа.“

На 20 януари се навършва една година от смъртта на арх. Румен Русев, който от септември 2016-а година бе отстранен от длъжност и с повдигнати обвинения по делото за разрушения тютюнев склад на ул. "Одрин" 8. Арх. Русев бе главен архитект на Пловдив от февруари 2008-ма година, бил е и заместник – кмет на Пловдив и главен архитект на район „Тракия“.

След него длъжността пое като вид арх. Юлияна Петрова, за която при поредния провал на конкурс за знаков ръководен общински пост кметът Иван Тотев коментира: „Юлияна Петрова си е много готина!“ 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина