Няма смисъл от повече управленски конкурси в Пловдив

Гласове

Това е изводът за управлението след провалените три избора за големи общински длъжности

Липсват хора, които да „раздвижат малко повече“ общинските структури

Явно в този град всичко върви много добре и на никого не му се занимава с такива общински неща, така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето защо се провалиха трите големи конкурса за директори на Колодрума, Старинен Пловдив и главен архитект.

Другата причина, според него е, че може би заплатите, които предлага администрацията, са по-ниски. „Ние търсим хора с езици, с мениджърски умения, но даваме хиляда лева горе-долу. Явно това вече е проблем“, коментира той.

Градоначалникът изрази мнение, че сегашните управници на Многофункционална спортна зала и Стария град, макар и временно изпълняващи длъжностите, стават.

„Ще трябва да вземем да намерим някой отдолу и да го повдигнем поне в началото, защото Минко Кафтански от януари ще поеме Жилфонд. Плюс това човекът не е за там. Една година е добре, ама ние там търсим нещо повече – да раздвижим нещата.  След Амелия Гешева търсим подобен профил, така че Кафтански ще го сменим. Ще търсим някого от системата. Там има няколко момичета, които са добри и ще заложим на някоя от тях.“ Така описа решаването на проблема с директорския пост на АИР „Старинен Пловдив“ градоначалникът.

По отношение на Колодрума, Тотев заяви, че общината ще продължи да търси опитен мениджър, който да говори езици. Галина Китена определено се справя, смята кметът. Според него хората, които ползват залата, са доволни от директорката. „Факт е, че не успяхме да бъдем привлекателни, та да дойде някой да кандидатства. Да, имаше кандидатури, но не беше нещо, което да им хареса на колегите,“ заключи Иван Тотев.

Той заяви, че няма информация дали комисията в конкурса за главен архитект е излязла със становище след вчерашното изслушване на тримата финалисти по втория опит за избор. „Не мога да ви кажа, не съм се видял с комисията. Днес ще си говоря с тях. Знам, че на представянето е имало голяма агитка на Титюков, така ми казаха. Недейте сега, да не кажа нещо, пък те още да не са решили. Юлияна Петрова си е много готина!“

Припомняме, че комисията трябва да излезе с решение в 7-дневен срок.

Споделете ни във:

2 коментара

 1. Да си прегледат критериите, заплатите, а и навярно сега ще сложат някой наш човек, просто наблюдаваме фасадата-извинение за пред обществото.

 2. Качествените хора не участват в конкурси.
  Те идват на повикване ,оправят бардака и си отиват.
  На вас не ви трябват качествени а свои.
  Вземате послушни и безхарактерни.
  Ако дойде някой кат мен добър организатор ще ви обърне всичко защото бардака е голям.
  Но за 1000 лева?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.