Подтепето

гласове

20 Дек, 2017

Няма смисъл от повече управленски конкурси в Пловдив

Това е изводът за управлението след провалените три избора за големи общински длъжности

Липсват хора, които да „раздвижат малко повече“ общинските структури

Явно в този град всичко върви много добре и на никого не му се занимава с такива общински неща, така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето защо се провалиха трите големи конкурса за директори на Колодрума, Старинен Пловдив и главен архитект.

Другата причина, според него е, че може би заплатите, които предлага администрацията, са по-ниски. „Ние търсим хора с езици, с мениджърски умения, но даваме хиляда лева горе-долу. Явно това вече е проблем“, коментира той.

Градоначалникът изрази мнение, че сегашните управници на Многофункционална спортна зала и Стария град, макар и временно изпълняващи длъжностите, стават.

„Ще трябва да вземем да намерим някой отдолу и да го повдигнем поне в началото, защото Минко Кафтански от януари ще поеме Жилфонд. Плюс това човекът не е за там. Една година е добре, ама ние там търсим нещо повече - да раздвижим нещата.  След Амелия Гешева търсим подобен профил, така че Кафтански ще го сменим. Ще търсим някого от системата. Там има няколко момичета, които са добри и ще заложим на някоя от тях.“ Така описа решаването на проблема с директорския пост на АИР „Старинен Пловдив“ градоначалникът.

По отношение на Колодрума, Тотев заяви, че общината ще продължи да търси опитен мениджър, който да говори езици. Галина Китена определено се справя, смята кметът. Според него хората, които ползват залата, са доволни от директорката. „Факт е, че не успяхме да бъдем привлекателни, та да дойде някой да кандидатства. Да, имаше кандидатури, но не беше нещо, което да им хареса на колегите,“ заключи Иван Тотев.

Той заяви, че няма информация дали комисията в конкурса за главен архитект е излязла със становище след вчерашното изслушване на тримата финалисти по втория опит за избор. „Не мога да ви кажа, не съм се видял с комисията. Днес ще си говоря с тях. Знам, че на представянето е имало голяма агитка на Титюков, така ми казаха. Недейте сега, да не кажа нещо, пък те още да не са решили. Юлияна Петрова си е много готина!“

Припомняме, че комисията трябва да излезе с решение в 7-дневен срок.

  • 20 Дек, 2017 | пловдивчанин
    Качествените хора не участват в конкурси. Те идват на повикване ,оправят бардака и си отиват. На вас не ви трябват качествени а свои. Вземате послушни и безхарактерни. Ако дойде някой кат мен добър организатор ще ви обърне всичко защото бардака е голям. Но за 1000 лева?
  • 20 Дек, 2017 | pininfarina
    Да си прегледат критериите, заплатите, а и навярно сега ще сложат някой наш човек, просто наблюдаваме фасадата-извинение за пред обществото.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

12 Ян, 2018

Официално: Край на конкурса за главен архитект на Пловдив

Резултатът и от този е "нулев"

Остава временно изпълняващ длъжността

На страницата на Община Пловдив в раздел „Конкурси“ най-после се появи официално резултатът от последната процедура по избор за длъжността главен архитект на втория по големина град в България. И той е нулев, както Под тепето съобщи два дни след последната фаза на конкурса Пловдив остава без главен архитект.  

Вижте пълния текст на публикуваното решение на конкурсната комисия:  „На 19.12.2017 г. в Заседателна зала № 36 в сградата на община Пловдив кандидатите за длъжността „Главен архитект“ на община Пловдив - арх. Илко Николов Николов, арх. Хубена Иванова Салджиева и арх. Цветелин Никифоров Цоневски защитиха концепциите си пред комисията, назначена със заповед № 17 ОА 2675/27.10.2017 г. на кмета ...

» повече
19 Дек, 2017

По-големи правомощия, диалог с гилдиите и обществеността, естетизация в платформите на кандидатите за Главен архитект

Арх. Хубена Салджиева предлага  Създаване на Наредба за естетизация и градски дизайн, държи на публичността, обществените обсъждания и конкурсите

Арх. Илко Николов смята, че Главният архитект трябва да е с ранг на зам.-кмет, към който да бъде създадена експертно-обществена специализирана комисия

Арх. Цоневски иска да прави стадион Пловдив и детски град на Младежкия хълм, предлага държавата да отпусне няколко милиарда за ревитализация на паметниците на културата, по примера на програмата за саниране

Иво Дернев

По-големи правомощия, диалог с гилдиите и обществеността, естетизация. Това бяха част от акцентите в концепциите на тримата кандидати за Главен архитект на Пловдив. Хубена Салджиева, Илко Николов и Цветелин Цоневски представиха визиите си за градоустройството и развитието на Пловдив публично, в пленарната зала на местния ...

» повече
16 Ноев, 2017

Сляха Туризма със Стария град

Закриха ОП „Туризъм” с цел оптимизация, съкратени няма да има

Минко Кафтански е временният ръководител на "Старинен Пловдив"Местният парламент закри общинско предприятие „Туризъм”. Решението бе гласувано на днешната сесия без дебати. В мотивите на така приетото предложение е посочено, че закриването на структурата е с цел оптимизация. Всъщност съкратени няма да има, а ОП-то минава под шапката на Общинския институт „Старинен Пловдив” и ще се командва от неговия директор.

В момента това е временно изпълняващият длъжността Минко Кафтански. Общината обяви преди месец конкурс за неговото място, но до момента не е дала никаква информация как тече процедурата и има ли интерес към нея.

» повече
18 Окт, 2017

Търсят нов директор на "Старинен Пловдив"

Временен директор в момента е Минко Кафтански

Документи се приемат до 16 ноември

Търси се нов постоянен директор на общинския институт "Старинен Пловдив". Конкурсът за избор на ръководител на Стария град е обявен преди няколко дни от Община Пловдив, а документи ще се приемат до 16 ноември. Кандидатстването става с представяне на концепция за развитието на института за 4 годишен период и защита на идеите.

Кандидатите трябва да имат магистърска степен в сферата на културата, туризма или историята и археологията, както и поне 3-годишен опит в съответното направление. Задължително е владеенето на един чужд език (английски, немски или френски), а препоръчително владеене на втори, както и опит в реализиране на проекти и програми.

Концепциите, които кандидатите трябва да представят, трябва ...

» повече
31 Авг, 2017

Колодрума е единствената от трите големи зали в България без голям рекламодател

„Една от първите и най-важни задачи е да бъде намерен генерален спонсор за залата“ 

Тази задача стои вече две години при двама управители

Мениджърът на залата сравнява нагласите на пловдивчани с тези на парижани към Айфеловата кула

     Уважаеми читатели на Под тепето,

Вашето и нашето търпение, упоритост и търсене на истината по пътя към най-дълго организираното интервю в 17-годишната комуникация с община Пловдив на нашия репортер Таня Грозданова, вече е удовлетворено до някаква степен. По-долу ви представяме „интервю“ със сегашния директор на ОП „Многофункционална спортна зала“ Галина Китена, което получихме по електронната поща в навечерието на двегодишнината на Колодрума и деня на откриването на първата частна такава зала в Града на тепетата.      

Припомняме, че търсенето на отговорите продължи близо 8 ...

» повече