Нов парк на терен от 10 декара израства в сърцето на Тракия

Градът

До момента там се настаняваше циркът

Зеленият оазис ще струва близо 350 000 лева

Мястото, където гостуващите циркови кервани разпъваха шапито си в пловдивския район Тракия, се превръща в парк. Това стана ясно днес, след като кметът Костадин Димиторв представи строителната програма на района за тази година.

Решението с новия подробен устройствен план вече е влязло в сила, готов е и проектът за облагородяване на терена от 10 декара. За построяването на оазиса са предвидени близо 350 000 лева, тъй като озеленяването ще е компенсаторно – за сметка на инвеститор в района. В момента администрацията подготвя обществена поръчка за избор на изпълнител. В заданието са включени: изграждане на поливна система, алеи, детска площадка, перголи, подпорни стени с габиоли, пейки и сцена на открито, разказа днес кметът на района Костадин Димитров. Ще се обособят пътеки към търговските площи на близките хипермаркети, за да не се минава през тревата. Следва определяне на изпълнител и ако няма обжалване до края на годината ще има страхотен парк на територията на Тракия, заключи Димитров.

Продължава и облагородяването на парк Лаута. Там предстои да бъде изградена нова сцена с навес за занимания като танци и гимнастика. Подиумът ще е с големина около 100 кв.м. Напречни пътеки, които водят към главната алея на парка ще бъдат асфалтирани, предстои още да бъде подсилена и електрическата мрежа.

След проведените няколко доброволчески акции по почистване на Ботаническата градина, сега следва тя да бъде оградена, анонсира райкметът. Екипът на Димитров е направил проект, който ще бъде предаден на Аграрния университет. След приключване на оградата ще се фокусират усилията отново в почистването на градината, коментира Костадин Димитров.

Той разказа още, че другата задача на администрацията е да се асфалтира пътят покрай Ботаническата градина, който  свързва "Скобелева майка" с първите блокове в жилищния район. 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.