ГрадътНовини

„Нощ на ангелите“ за трета поредна година обединява Пловдив

Над 120 заведения и търговски обекти в града ще дарят процент от оборота си, направен на 17-ти септември, за да подкрепят 4 каузи

Над 120 заведения и търговски обекта се включват в благотворителната „Нощ на ангелите“ и тази година. Събитието ще се състои на 17-ти септември (събота) в Пловдив и други градове на страната, а това е третото издание на инициативата, която обединява хората и бизнеса за каузата да помогнат хора в нужда.

Включвайки се в „Нощ на ангелите“, заведенията и търговските обекти, станали част от кампанията и маркирани с отличителни знаци, ще даряват част от оборота си, направен в Деня на Вяра Надежда и Любов. На 17-ти септември на сцена “Ядрото” в „Капана“ се организира Благотворителен базар, детски работилници и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства. По време на всички тях ще бъдат поставени кутии за събиране на средства, а участниците ще дарят и част от събраните средства от продажбите.

Тази година инициативата ще бъде подкрепена и от футболните отбори Града под тепетата – Локомотив и Ботев Пловдив, като футболистите ще излязат на мачовете от следващия кръг на първенството с тениски “Нощ на Ангелите”.

„Нощ на ангелите“ е благотворително събитие, което се провежда за трети път. Първата година инициативата успя да обедини Пловдив и да събере близо 70 000 лева за лечението на 34-годишния Ангел Краевски – баща на три деца, диагностициран с остра миелоидна левкемия. Той вече е вкъщи след едногодишно лечение в чужбина и вече е в ремисия.

Второто издание подкрепи малкия Божидар, който е с диагноза аутизъм и е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. За неговото лечение също събрани около 65 000 лв.

Целта на „Нощ на ангелите“ тази година е да помогне на няколко каузи, като сред нуждаещите са двама млади родители и 2 деца.

„Тази година ни беше много трудно да определим само една кауза, която да подкрепим, защото наистина много хора имат нужда от нашата подкрепа и затова решихме #ЗАЕДНО да подадем ръка не само на един нуждаещ се и да разпределим събраните средства от 17.09 между няколко кампании“, казват организаторите – „Нощ на ангелите“ е едно събитие, чрез което искаме да покажем на хората, че можем, докато се забавляваме, да бъдем съпричастни и да помагаме на нуждаещите се. Лесно е да се включите – Просто излезте с приятели, забавлявайте се заедно в някое от заведенията-участници в инициативата или посетете нашия благотворителен базар и бар на сцена Ядрото в Капана“.

Призивът, който отправят организаторите е към гражданите – всеки може да се включи в инициативата като посети на 17-ти септември някой от обектите или се включи в музикалното бинго на ул.Абаджийска, както и ако посети благотворителния базар в Капана. Кои са заведенията и търговските обекти, които се включват тази година, както и за подкрепяните от нас каузи може да видите тук: https://bit.ly/2UDBcEw

Каузите на фондация “Нощ на Ангелите” могат да бъдат подкрепени и чрез дарение на :

BG43UNCR70001524538790
Уникредит Булбанк
Титуляр: Фондация Нощ на Ангелите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина