ГрадътКриминалеКултураНовини

МВР представя филм за жертвите на пътя

Премиерата е в Пловдив пред абитуриенти

Пловдивската полиция подема кампания за безопасно шофиране, насочена към бъдещите зрелостници. Инициативата се осъществява със съдействието на Регионално управление на образованието и подкрепата на Община Пловдив.

„Защо аз?” е заглавието на късометражния игрален филм на режисьора Христо Порязов, който от понеделник започва да се представя пред ученици от последните гимназиални класове на училищата в Пловдивска област. В рамките на събитието са предвидени няколко прожекции на 20, 21 и 23 март, от 9.00 до 13.00 ч. в голямата зала на Дома на културата „Борис Христов“. 

Ученици от цялата страна ще имат възможността да гледат абсолютно безплатно късометражния филм „ЗАЩО АЗ“. Очаква се турнето да продължи до началото на абитуриентските балове в цялата страна.

Игралният филм е с продължителност 15 минути. Кадрите пресъздават действителен случай отпреди години, когато дрогиран младеж блъска с автомобила си на пешеходна пътека майка с малко дете и ги убива, а последиците от една необмислена постъпка – необратимият поврат на живота и безсилието да бъде върнато времето назад, въздействат дълбоко и карат всеки зрител да се замисли за смисъла на спазването на правилата на пътя.

В главните роли участват Тодор Каракитуков родом от Пловдив, който по време на снимките е едва на 7 г., Мария Иванова, която от 23 години живее в Мадрид, Испания и участва в популярни испански филми и сериали като „Новите съседи“, „Айда“, Домът на Бернарда Алба“ и други, както и Теодор Папазов, участвал в сериали като „Домашен арест“, „Скъпи Наследници“, „Ягодова Луна“ и други.

На първата прожекция днес ще присъства режисьорът Христо Порязов, директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов, заместникът му комисар Радослав Начев, началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Костадин Костов и началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина