Кръговото на Водната остава затворено

Градът

Разширението на платното за сметка на тротоара крие опасности за пешеходците

Пешеходка рискува живота си, вървейки срещу автомобилите директно върху пътното платно на кръговотоНовото колело на Водната палата остава затворено засега. Още няколко дни то ще поема само трафика в посока юг-север, като платното от Кършияка към Центъра и изходът от западната страна на Марица Юг няма да бъдат пуснати. Това се реши след днешния оглед на КАТ на съоръжението. Кръговото няма да работи на 100 процента докато не бъде положена маркировката и не бъде разширено платното за сметка на тротоара на моста. Строителните дейности вече започнаха, като работници къртят пешеходната зона и местят комуникациите под земята. Ремонтът обаче крие опасности за пешеходците, които идват от панаира по моста, тъй като край Водната палата се налага те да излязат директно на и без това тясното и създаващо нерви на шофьорите платно на колелото.

 

Споделете ни във:

3 thoughts on “Кръговото на Водната остава затворено

  1. Последно така и не се разбра скицата или изпълнението са криви. Кое е и кой ще поеме отговорност? Със замазване няма да стане – пак цакат пешеходците и после като блъснат някой, ще има пак драма. Това орязване на тротоара не е решение.

  2. за сметка на тротоара??? А изискванията за пешеходен тротоар? А пешеходнците? Няма такъв кенеф като България и Пловдив!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.