Хиляди на откриването на Пеещите фонтани, но те не пяха

Градът

Технически гаф на старта на водната атракция

80 милиона за Пловдив за градска среда след юни обеща министър Лиляна Павлова

Бойко Борисов не успя да присъства

Близо 5 хиляди пловдивчани се събраха около Пеещите фонтани за церемониалното пускане на водната атракция тази вечер в Цар-Симеоновата градина. За беда обаче, след десетки тестове и всякакви проби, точно за откриването се появи технически гаф, който вгорчи настроението на мнозина, но не развали празника. Цветните танци на водата бяха съвършени, но звук почти не се чуваше. Пеещите фонтани не пяха. Това се случи пред погледите на огромната публика и специалните гости на събитието- министрите Лиляна Павлова и Вежди Рашидов, Цветан Цветаов и почти всички народни представители от Пловдив без значение на политическата им принадлежност, цялата местна власт, ректори на университети, топ полицаи и магистрати и прочие и прочие. На финала на първата част от тихата тази вечер програма гръмна близо 4-минутна празнична заря, която даде начало и на общоградските празници по случай титлата Европейска столица на културата, която градът ни заслужи и ще трябва да защити в следващите няколко години. Шумът бе приет с бурни аплодисменти от публиката, тъй като иначе супер ефектните фонтани бяха безмълвни.

Премиерът Бойко Борисов не присъства на събитието. От Пловдив обаче министър Лиляна Павлова заяви, че градът цъфти като цвете и че под тепетата ще бъдат излети до 3 млн. лв. до края на тази година за паркове и озеленяване.  През юни месец, когато очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, ще отворим поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт, градска среда, обяви още министърът.

С абсолютна гордост мога да заявя, че съм доволен от това, което виждам в Цар-Симеоновата градина. Бе рисков проект, с който не всеки би се заел. Беше огромна работа, която обаче си струваше, каза кметът Иван Тотев.

 

Споделете ни във:

7 thoughts on “Хиляди на откриването на Пеещите фонтани, но те не пяха

  1. А защо са сменили „ламбичките“ с бели, няма и готина след началото на ремонта. Много ярки ли им се сториха след 6 месеца или много харчат?

  2. А мутресата що е нямаше. Всички номенклатурчици строени като на конгрес, само бор чеп тъпир не благоволи. Мамината сигурно бая е поревала на полата на мама. Добре поне, че алтуиста, сумиста и културиста са ни огряли.

  3. Ей, бъдете по-обективни! Гаф имаше! и какви майки с колички в 21.30 ч. направо ме разсмя!
    Красиво е! Хората се радваха, но имаше 3 големи минуса – слаба музика, слабо налягане и така наречените въртящи фонтани „балерини“ са превърнати във въртящи червеи! Това са фактите!

  4. Всичко си беше наред!! Ще е много добре, когато се пише статия, да бъде поне малко достоверна…!!

  5. Не, напротив пяха си, нямаше никакъв гаф за което се твърди ! Това че озвучителната система е специално изградена като за майки със спящи деца е друг въпрос ! 🙂 🙂

  6. Пеещите фонтани не пяха на откриването! Запазили са МНОГОМИНУТНО мълчание 🙂 Хммм дали са били сърдити на Бойният Борисчо, или пък са били ядосани на Вежди Рашидов и Цецо Цветанов? Или пък може би са искали да пеят на турски някой маане ама ги е хванало страх в последният момент от калабалъка? Обявен е конкурс за най правилен и остроумен отговор на въпроса ЗАЩО НЕ ПЯХА?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.