ГрадътЗелен градКварталиНовини

Доброволци облагородиха парк в Северен

Кършияклии и част от служителите на районната администрация в „Северен“ заедно поработиха по облагородяването на кварталния парк с паметника на полковник Борис Дрангов, който се намира на ъгъла на бул. „България“ и ул. „Победа“.

Доброволците смениха счупените ребра на някои пейки, боядисаха ги и почистиха алеите наоколо.

Стремим  се всеки парк да придобие по-чист и по-приветлив вид. Благодаря за активността на всички, които се включиха. Продължаваме да действаме в екип и да решаваме всички поставени въпроси“, коментира кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев.

След оповестяването на доброволческата акция в профила на райкмета в социалната мрежа към него се обърна авторът на паметника на полк. Дрангов – пловдивския скулптор Атанас Карадечев. Той помоли да бъдат оформени клоните на дърветата около монумента, който е висок 9 метра, за да може да се вижда добре.

Алексиев пое ангажимента и отвърна с друга молба: „Може ли и аз да помоля, да се възстанови надписа на паметника „Две смърти няма, без една не може“? От своя страна Атанас Карадечев пое този ангажимент.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина