Блоковете в Тракия в цветови унисон

Градът

Инициатива за подобряване облика на бетонната спалня на Пловдив предприе кметът Костадин Димитров   

С появата на първите санирани блокове в района, който пловдивчани доскоро наричаха „бетонната спалня“ на града, в облика на крайния квартал се появиха белите лястовици с красиви фасади. Усилията на районната администрация са все повече насочени към синхронизиране на изгледа в съответствие с околната среда и подобряване на архитектурно-художествения образ на сградите на територията  Тракия.

Уведомяваме жителите на района, че е изготвена схема за цветово оформление на фасадите, съобщи кметът на тракийци Костадин Димитров.  Идеята всъщност е отпреди 8 години, но дойде моментът да я осъществим всички заедно, за да живеем в един по-красив район, коментира той пред Под тепето.

„Във връзка с предприетата инициатива призоваваме преди извършване на ремонт или промяна в цвета на сградите управителният съвет/управителят на етажната собственост или собственикът на сградата да изберат цвят по определената схема, като съгласуват това и с главния архитект на района“, поясни Димитров.

С предлаганите възможности по схемата за цветово оформление заинтересованите могат да се запознаят при главния архитект на „Тракия“ в стая № 312 в административната сграда на кметството на бул. „Освобождение” № 63.

Споделете ни във:

1 thought on “Блоковете в Тракия в цветови унисон

  1. Отварят утре ценови оферти за санирането на 7 блока, зала 36 на централната сграда на общината. Могат да присъстват и медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.