ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Мартеници с мисия

Вижте ръчно изработените и изрисувани глинени сувенири, дело на хора с увреждания от новото общинско социално предприятие  

Уникати с българска народна шевица, цъфнали кокичета, минзухари, четирилистни детелини и други пролетни цветя, греят на ръчно изработени от глина, изрисувани и оплетени с магическите бели и червени конци, мартеници с мисия. Те са дело на творци с увреждания, които се трудят в новото общинско социално предприятие в Пловдив.

Красивите сувенири за Празника на Баба Марта -1-ви март се продават вече до билетния център на Главната улица. Всеки, който желае да подкрепи дейността на хората с увреждания, които работят в общинското предприятие, може да го направи като си закупи направен от тях артикул всеки ден до 18.00 часа.

Някои от мартениците са под формата на сърца, други – на подкова за късмет, а трети са като гривна на ръцете или изящно колие.

Служителите от ОП „Социално предприятие за хора с увреждания“ предлагат и торбички, които отново са ушити от техните сръчни ръце.

Това е втората празнична колекция на творците с увреждания. За Коледните празници те бяха подготвили специални играчки, украси и картички, а вече са предвидили за Великденските празници да има с какво да зарадват.

Припомняме, че Социално предприятие бе създадено, след като през лятото на миналата година Община Пловдив спечели проект по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта му е не само да се подкрепят хората с увреждания, но и чрез изграждането на различни умения и компетенции да се подобри тяхната интеграция в обществото, начинът и качеството им на живот и реално да се осъществи тяхното приобщаване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина