ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Наградиха най-гостоприемните обекти в града

Второто издание на „Уикенд в Пловдив“ заинтригува много български и чуждестранни туристи

В слънчевия мартенски уикенд когато главните улици на Европейската столица на културата за 2019г. бяха изпълнени с усмихнати и бодри пловдивчани и гости на града, 45 обекта се обединиха и разтвориха гостоприемно вратите си, предлагайки един вълнуващ уикенд маршрут, наситен с най-различни културни събития, обекти, ресторанти, кафетерии и сладкарнички. Нощуващите бяха настанени в удобните хотелски бази на участниците. Всичките обекти предлагаха богата гама от отстъпки на посетителите – между 10% и 50%.

Събитието бе открито на 8 март /петък/ в НБ „Иван Вазов“ с изложба на тема „НепознатиТЕ къщи из Стария град на Пловдив“, за която изключителен принос имат ОИ „Старинен Пловдив“. Изложбата предизвика изключителен интерес и бе повод за много посещения през уикенда. След приветствия от официалните лица на събитието присъстващите се насладиха на изпълненията на невероятните солисти Евгения Ралчева и Михаил Пулиев на Опера Пловдив, чиито гласове отекнаха сред естествената акустика на библиотеката, а публиката настръхна слушайки в захлас внушителните им гласове.

Студенти от Университет по хранителни технологии посрещаха и насочваха гостите на събитието, а ученици от гимназиите спомагаха с доброволчески труд за по-успешното провеждане на информационната кампания преди и по време на събитието. Над 5 000 са посетителите по всички участвали обекти през уикенда.

На 12 март се състоя награждаването на обектите, участвали в „Уикенд в Пловдив“. Отличени бяха победителите в три категории:
– най-гостоприемно място за нощуване: Къща за гости „4 стаи“
– най-гостоприемно заведение: „Dwell coffee house“
– най-гостоприемно културно средище: Културен център-музей „Тракарт“.

Специална награда получиха от стая на загадките „Mental Gap”, които обогатиха и разнообразиха множеството предложения за уикенда.
След награждаването бяха изтеглени и победителите, които дадоха своята оценка за участниците в онлайн анкетата, провела се по време на събитието. Наградените ще могат да се възползват от наградния фонд, предоставен от отличените най-гостоприемни обекти:
– безплатна нощувка за двама;
– почерпка за двама;
– семеен билет за посещение на музей.

fznor

Първите настанени в хотелските бази получиха специални подаръци от магазин „Биофреш“, а участващите в радио игрите получиха карти с 50% отстъпка за следващия театрален сезон от Драматичен театър – Пловдив, подаръци от „Биофреш“ и безплатни „уикенд гривни“, за да се възползват от отстъпките по обектите.

fznor

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което се проведе за втори път на територията на България. Събитието бе организирано от Съвет по туризъм – Пловдив и община Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, професионални гимназии и висшите учебни заведения. Партньори на събитието са: Метрополис груп АД, МОЛ „Марково тепе“, Биофреш ООД. Официален хостинг партньор на събитието е ETNHost. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив – Европейска столица на културата за 2019г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина