АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (12-14.04)

Този уикенд ще си разказваме суинг истории, ще слушаме музика на живо и ще обсъдим идеите, които заслужават да бъдат споделяни

12 април

Spring Tales

Време е да си разкажем поредната суинг история… По-дългите дни и топлите вечери значат повече време за танци, така че нека да го отпразнуваме подобаващо! Gingertale ще ни приюти със забележителните си коктейли, а Ася Владимирова ще ни раздвижи със стилния си музикален подбор!

Gingertale
21:30 часа

Oratnitza live @Club VOID

Група „Оратница“ ве кани на представянето на третия си албум „Alter Ethno“ в Пловдив. Освен на новите композиции на бандата ще може да се насладите и на страхотна селекция от техните класики.

Клуб „Войд“
Врати: 22 часа
Вход: 10 лв.

Млък! и Нещо Цветно в Пост култура

15 години по-късно група Млък! реши да замълчи. Но преди това ще ни представи КРАЙ, техния последен албум, на последното си турне. Заедно с прекрасните НеЩо ЦвЕтНо…

Пост-културна сцена
20 часа

Историята Ти (ти) в мен

Специална премиера за Пловдив на спектакъла „Историята Ти(ти) в мен“ ще се състои на 12 април от 19 и 21 часа и на 13 април от 19 часа в Зали за съвременно изкуство „Баня Старинна“ на бул „6-ти септември“ 179.  Той е инициатива на проекта на Нов български университет „Премълчаното разказано-пътуваща сцена“, част от официалната програма на Пловдив-Европейска столица на културата.

„Историята Ти(ти) в мен“ е документален театър създаден по истории разказани по време на поредица от уъркшопи по „Forum theatre“ и  „Playback theatre”, проведени през  2018 година с младежи на Пловдив. Темата на историите е насилие сред подрастващите – личен опит, прочетено, видяно, споделено и невъзможно да бъде забравено.

Спектакълът се състои от три части.

Първата част „Family members“ представя всички засегнати от проблема Насилие в училище. В нея актьорите превръщат използвания документален материал в лична позиция, която отстояват в конфликт един с друг за постигане на заедност.

Втората част се нарича Малки-Те и истории-Те им или „ТЕ“ – Нулевото поколение. Така нареченото от психолозите „Нулево поколение“ се ражда в периода 1990-1999 и носи травмите на Прехода. В спектакъла то присъства чрез реални, документално-действителни представители на самото себе си – 15 млади артисти от програма „Театър“ на Нов български университет.

Трета част Диалози от „Синята стая“ се състои от 5 документални казуса, които започват с въпроса: „Здравей, ти кой си?“. И последвалите отговори на Вальо Бавния, Владо Неспокойния, Деси от „Любовен триъгълник“.

Баня старинна
12 април, 19 часа и 21 часа
13 април, 19 часа

13 април

Gingertale’s 1st Birthday Party

Gingertale става на 1 година! Обичливото лудо семейство и цветните „пораснали“ приятели на бара в Капана си спомнят какво се случи точно преди година и се точат за паметен купон.

Да, с много танци! В очаквано добра комбинация Zimone ще ни качи на disco & boogie въртележката, а Ася ще полудува с местните линди хопъри на любимия swing. И да, да, с най-пивките коктейли! Зад бара пак ще хвърчат шейкърите и джигърите на Георги Арабаджиев, а пред бара…oh là là…

Gingertale
21 часа

TEDxPlovdiv

За трета поредна година ще се проведе TEDxPlovdiv. Градът с богатство на култура, изкуство, история отново ще вдъхнови всички, в духа на Ideas Worth Spreading. TEDx ще обедини хора, споделящи опит и вдъхновение!

TED е организация с нестопанска цел, посветена на идеите, които заслужават да бъдат споделяни (Ideas Worth Spreading). Началото ѝ е поставено през 1984 г. под формата на конференция, която събира хора от три сфери: технология, забавление, дизайн. Оттогава обхватът ѝ се разширява все повече.

Заедно с двете годишни конференции – TED в Лонг Бийч и Палм Спрингс всяка пролет и конференцията TEDGlobal в Единбург, Великобритания всяко лято – TED включва спечелилият много награди TEDTalks видео сайт, проектът за свободен превод , TED Talks, вдъхновяващата TED Fellows и програмите TEDx, както и Годишните TED награди.

Драматичен театър Пловдив
10 часа
Билети: http://tedxplovdiv.com/shop/

14 април

Warm up Talyana Weekends в Капана

Warm up Talyana Weekends в Капана“ e networking събитие, което се стреми да направи една малка крачка, чрез която двата квартала – „Капана“ в Пловдив и „Таляна“ във Варна да развиват изкуството.

Целта е местни артисти да споделят своя опит, да опознаят концептията за предстоящия проект във Варна и при желание да вземат участие в превръщането на подлез във Варна в „Капана на изкуството“… защото заедно e по-хубаво.

Artnewscafe
18 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина