АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Какво да правим в Пловдив през уикенда (22-24.03)

Парти настроението ни завладява още в петък и продължава целия уикенд. Кои са събитията, които не са за изпускане в края на седмицата, чети тук

Снимка: Георги Матов

22 март

MAX BG at BALLY CLUB

На 22 март партито е гарантирано, защото зад пулта застава добре познатият ни Max BG. Миксовете му са със специфично звучене, отличават се с качествен sound, groovy елементи, украсени с перкусии, включени инструментални мотиви и отчетливи вокални акапели, характерни за танцувалната музика.

Клуб „Бали“
21 часа

No Sense presents: “Невидимият рок“

Гергана Райжекова ще представи дебютната си книга “Невидимият рок“. Подобен род научна книга за алтернативната сцена в България се появява за първи път на книжния пазар в България и е от особен принос не само в научно отношение, но и като рядък вид рок документалистика за българската сцена и нейните особености.
„Невидимият рок“ е задълбочено изследване и анализ на алтернативната музикална сцена и представлява докторската дисертация на Гергана Райжекова, успешно защитена през 2017 г. в СУ “Св. Климент Охридски”.

Книгата включва седем интервюта с представители на алтернативната сцена и гледната им точка за състоянието, развитието и проблеми на музикалната сцена. Именно събраните интервюта са един от най-ценните приноси в книгата – снимка на сцената през годините, където натежава именно въпросът защо рокът е невидим? Заглавието на всяко едно от тях е цитат изведени от дълбочинните интервюта с Николай Костиков, Явор Ганчев, Елена Пенева, Емил Братанов, Драго Балджиев, Тони Арнаудов и Мартин Михайлов.

Книгата “Невидимият рок. Алтернативната рок сцена в България“ съдържа два предговора, 13 глави, 7 интервюта, пълна библиография, откъси от рецензии на журито, както и списък с всички 70 интервюирани представители от музикалната сцена и наброява общо 530 страници. Шрифтът Adys използван в книгата е специално разработен за дислексици, а поместените ценни фотографии са дело на Нели Недева-Воева, като много алтернативни групи също подпомагат със снимков материал книгата „Невидимият рок“.

Програма на събитието:

19:30 – Начало
20:00 – Видео интервю с Васо Гюров, Емил Братанов и Крум Цанов
20:20 – Представяне на книгата от Гергана Райжекова и специални гости
20:30 – Видео от д-р Венцислав Димов, научен ръководител
20:30 – Представяне на интервютата с гости Николай Костиков, ивент мениджър, и Тони Арнаудов – Сатаната, музикант и мениджър на младежки рок банди
21:00 – DJ парти DJUST 90’s & 00’s със селектори Tony & R.A.D.I.D.A.S

No Sense
19:30 часа

Vintage Tales

Древният и вечен град от известно време насам си тактува в ритъма на Каунт Бейси, Бени Гуудман, Сачмо и Ела! Продължаваме с тематичните партита, „разказващи“ отминалата и пишещи новата история на елегантната и импровизираща суинг култура.

Този път дамите ще имат възможността да се оставят в ръцете на професионални гримьори и фризьори, които ще донесат част от онзи холивудски блясък в сегашния момент. Погрижили сме се цялата тази прелест да бъде уловена от обектива на Самуил Златарев.

И след като визуалната страна на тази вечер е подсигурена, да не забравяме и за музикалната – Ася Владимирова ще подбира най-добрите песни и няма да ни остави да напуснем дансинга и за миг! А ако все пак имате нужда от секунда почивка от танци, не пропускайте да минете през бара и да опитате от винтидж коктейлите на Gingertale.

Gingertale
21:30 часа
Вход: 5 лв.

Equinox Rituals at Groove

Ще отбележим денят на пролетното равноденствие в Groove Music&Art с едно специално събитие. Ритуалът ще бъде съпроводен с музикалната селекция на Eva и Ravi, комбинация от психеделик, техно и рейв. Нещо мистично е на път да се случи в квартала!

Groove Music&Art
21 часа

23 март

Нула32 представя Пороци

„Пороци“ е бягство. Укритие от действителността, която непрекъснато очаква да си на ниво и да работиш за самата нея, да си адекватен гражданин. Спасение от заблудата за успеха. Разрез в линейното време и път през нерационалното осмисляне на нещата. Онова, което трябва да се случи, за да промени и ощастливи живота ни. Оковите на вечното му очакване.

Изповеден брой – донякъде изследователски, донякъде пълна измислица. „Пороци“ е паралелната история за човека, маргиналното му сбъдване. Понякога истински ужас, понякога произведение на изкуството.

Бар „Пощата“
19 часа

Cardinal Direction

Пловдив, София, Варна и Велико Търново намират пресечна точка в клуб VOID. Зад пулта ще видим и чуем представители на четирите кандидати за европейска столица на културата и притегателни културни центрове в страната.

Концепцията на Cardinal Direction деликатно напомня, че където и да се намираш, качествената музика и нейните представители са някъде наоколо, а от теб се иска само да ги намериш.

Клуб VOID
22 часа
Вход: 5 лв.

ROCCO at BALLY CLUB

Тази събота в клуб „Бали“ ще гостува DJ ROCCO, един от познатите диджей в града под тепетата, който винаги е подготвен да се погрижи за максималното добро настроение на гостите.

Клуб „Бали“
21 часа

Deeptrip * Urban Edition * Natoki | Daniel

В епизод 3 от серията URBAN EDITION ще пренесем мистиката от електронните tribal звуци на познато място – Пловдив, бар „Пощата“. Този път освен индиански ритми, зареждащи сетивата аромати и визуални ефекти, ще имаме възможността да чуем на живо новия проект на Deeptrip – NATOKI | DANIEL и неиздаденото им парче Moonlight story, както и друга дълбока, завладяваща музика, типична за тях.

Бар „Пощата“
22 часа
Вход свободен

Intelligent Dance Saturday

Събота вечер в Groove Music&Art с новия музикален проект Intelligent Dance Saturday. Концепцията е инспирирана от парти бранда Cercle. Основна цел е изключително задълбочения подбор и представяне на музиката, която кореспондира с артистичната атмосфера на локацията и по този начин създава цялостно усещане за емоционално преживяване на участниците и публиката.

Groove Music&Art
21 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина