Урсула фон дер Лайен: Президентът Путин връща войната в Европа – ВИДЕО

Гласове Избори 2021 Новини Под небето

„По-късно днес ще представим за одобрение на европейските лидери пакет от мащабни и целенасочени санкции. С този пакет ще се насочим към стратегически сектори на руската икономика, като блокираме достъпа им до технологии и пазари, които са от ключово значение за Русия“

Председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи извънредно изявление тази сутрин във връзка със събитията в Украйна. От него става ясно, че Европа готви рестрикции за Русия.

„Рано тази сутрин руските войски нахлуха в Украйна, свободна и суверенна държава. Отново в центъра на Европа невинни жени, мъже и деца умират или се страхуват за живота си. Осъждаме това варварско нападение и циничните аргументи, с които то се оправдава.

Президентът Путин връща войната в Европа. В тези тъмни часове Европейският съюз и народът му подкрепят Украйна и нейния народ. Изправени сме пред безпрецедентен акт на агресия от страна на руското ръководство срещу суверенна, независима държава. Целта на Русия не е само Донбас, целта е не само Украйна, но и стабилността в Европа и целият международен мир. И ние ще потърсим отговорност от президента Путин за това.

 По-късно днес ще представим за одобрение на европейските лидери пакет от мащабни и целенасочени санкции. С този пакет ще се насочим към стратегически сектори на руската икономика, като блокираме достъпа им до технологии и пазари, които са от ключово значение за Русия. Ще отслабим икономическата база на Русия и способността ѝ да се модернизира. Освен това ще замразим руските активи в Европейския съюз и ще спрем достъпа на руските банки до европейските финансови пазари. Подобно на първия пакет от санкции, ние тясно ги координираме с нашите партньори и съюзници — Съединените щати, Обединеното кралство, Канада, но също така например  с Япония и Австралия. Тези санкции имат за цел да навредят сериозно на интересите на Кремъл и на способността му да финансира войната.

 И знаем, че милиони руснаци не искат война. Президентът Путин се опитва да върне часовника обратно към времето на руската империя. Но по този начин той излага на риск бъдещето на руския народ. Призовавам Русия незабавно да прекрати насилието и да изтегли войските си от територията на Украйна. Няма да позволим на президента Путин да развали архитектурата на сигурността, която е осигурила на Европа мир и стабилност в продължение на много десетилетия. Няма да позволим на президента Путин да замени принципите на правовата държава с принципите на сила и жестокост. Той не трябва да подценява решимостта и силата на нашите демокрации.

Историята доказа, че обществата и съюзите, изградени върху доверие и свобода, са устойчиви и успешни. Точно от това страхуват автократите. Европейският съюз подкрепя Украйна и нейния народ. Ще продължим да ги подкрепяме. Украйна ще пребъде.“

Тази сутрин Председателят на ЕП Роберта Мецола свика среща на Председателския съвет на Европейския парламент, за да обсъди реакцията на институцията относно нахлуването на Русия в Украйна. Евродепутатите обмениха мнения с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Председателският съвет осъди възможно най-категорично нападението на Русия срещу Украйна. Беше взето решение да бъде свикано извънредно пленарно заседание във вторник, 1 март 2022 г.

В първото си изявление за деня властите у нас заявиха, че Към момента няма пряка военна заплаха за сигурността на България във връзка със събитията в Украйна – ВИДЕО

Споделете ни във:

3 thoughts on “Урсула фон дер Лайен: Президентът Путин връща войната в Европа – ВИДЕО

  1. ДЕЕЙБА и ФАШИСТКИЯ ТИ БОКЛУК ДЕЙБА РАЗТРЕЛ ЗА ТОЯ ИЗРУД УРСУЛА.НЕ СЕ МЕШЕТЕ В РУСКИТЕ РАБОТИ БЕ ИДЙОТИИ ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ ЗА СЕКУНДИ НЕЩАСТНИЦИ ОТ НАТО.ВЪН ОТ НАТО И ЕВРОБАРДАКА МОМЕНТАЛНО НИЕ СМЕ МИШЕНА НА РУСИЯ КОЯТО НИ СПАСИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО заради насраните американски фашисти който на тях никой не им налага глоби а ТРЯБВА.ВОЙНИТЕ ГИ СЪЗДАВАТ ТЕ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.