Сбъднете вело мечта на Велофест 2013

Гласове

Image title
Велофест 2013 наближава, а с организирането му паралелно се движи и осъществяването на една благородна идея- сбъдване на вело мечта.
Знаем, че ви е празнично, ваканционно, спохождат ви и други все претоплени пролетни настроения, но искаме да ви хвърлим една вело идея, която може да значи много повече, ако пожелаете.
Някога, в началото на иначе вечното ви детство някои сте мечтали за велосипеди, други сте били щастливи с такива, но всички помните този първи ентусиазъм. Нека освен пролетните ангажименти, празнични поводи, политически демагогии и вело разходки отделим миг време за всички дечица, които са заразени от ентусиазма и мечтането за несравнимата свобода, която дава първото пътешествие на велосипед, но нямат възможността да си го позволят. Нека се допитаме до себе се, в качеството ни на хора, имаме ли възможност да помогнем за осъществяването на тази мечта? Нека всеки, на когото му се намира овехтяло, непотребно колело или просто не му се намира време за карането му, се включи в инициативата и заедно зарадваме дете, което със сигурност ще го оцени!
Стари неизползвани байкове, рамки, вилки, гуми, капли/главини/наплетени колела, седалки, курбели и т.н. могат да бъдат полезни. Частите ще бъдат дарени на Ре-Акт и инициативата им за провеждането на вело-курс във ВУИ „Ангел Узунов“, Ракитово, където младежите ще се научат на основните техники за поправка и поддръжка на велосипеди. А за целите велосипеди, ще впрегнем сили, обръщайки се към приятели, за стягането им и подаряването им на деца в неравностойно положение. Повече информация очаквайте съвсем скоро, като дотогава разровете избите, таваните и сърцата си за малко ентусиазъм.
Велофестът е празник за нас, нека го направим празник и за още някого!

Споделете ни във:

1 thought on “Сбъднете вело мечта на Велофест 2013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.