Експертна група разследва Транспортния проект на Пловдив

Гласове

Казусът отива в ОЛАФ, заявиха от ДСБ и Да, България

Ще подложим европейските чиновници на натиск да си свършат работата, заявиха лидерите на двете формации Атанас Атанасов и Христо Иванов

Експертна група ще разследва нереализирания в цялост Транспортен проект на Пловдив. Тя ще бъде сформирана от партиите ДСБ и Да, България и ще изисква документация, ще събира данни и ще ги анализира, за да запознае с тях в последствие чрез сигнал Европейската служба за борба с измамите- ОЛАФ и националните одитиращи власти. Това съобщиха лидерите на двете формации Атанас Атанасов и Христо Иванов на съвместна пресконференция в Пловдив днес. Двамата  заедно идваме в Пловдив в първа съвместна акция извън столицата. Това е знак, който е добре да бъде разбран от пловдивчани, каза Атанас Атанасов. Това, което се случва с Транспортния проект, е пример за безхаберието  и безочието, с които се управлява Пловдив и цялата страна. Нашата кампания е за разбиване на този модел. Тук сме, за да дадем политически знак за обрат, допълни го Христо Иванов.

Фактологията около Транспортния проект представи за пореден път пред журналисти местният лидер на ДСБ Йордан Иванов. Ръководството на Община Пловдив е ощетило пловдивчани, като е разплатило сумата от почти 8,2 милиона лева за Транспортния проект, без да изглежда фирмата изпълнител да си е свършила работата. Общината си е вързала ръцете като са подписани документи за свършена работа и не могат да се искат неустойки от фирмата изпълнител в размер на близо 82 хиляди лева на ден или общи почти пет милиона лева. Пловдивската администрация е излъгала държавата, като е подала официална информация, че целият договор е изпълнен в срок и пълен обем. До този момент, въпреки всичките огласени сведения и публично видими факти, прокуратурата не се самосезира. Затова ние сформираме съвместна експертна група, която да направи собствено разследване на база документи, каза Йордан Иванов. Общината обича тъмното, допълни той.

Транспортният проект на Пловдив и начинът на реализирането му е доказателства на тези заглавия на западната преса „Корупцията прави силата”. Нито една институция не се е самосезирала, но ние ще положим всички усилия да бъде понесена отговорност, подчерта Атанас Атанасов.

По повод проверката относно Транспортния проект на представители на Европейската комисия на място и констатациите, че всичко е изрядно, Христо Иванов коментира, че в Брюксел има политика на затваряне на очи за това какво се случва в България. Ние искаме и ЕК да си свърши работата. Имаме самочувствието да подложим на натиск и европейските чиновници, за да си свършат работата. Отговори от общината или прокуратурата не очакваме. Стига с импровизациите на пловдивския кмет, каза Христо Иванов.  

Споделете ни във:

1 thought on “Експертна група разследва Транспортния проект на Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.