Екоинспекцията изнесе открит урок пред шестокласници от Пловдив

Гласове Зелен град Новини

Днес шестокласниците от клуб за занимания по интереси „Свят в образ и думи“ към ОУ „Райна Княгиня“ с ръководител Станислава Садърска участваха в открит урок, който се проведе на брега на река Марица.

Учениците бяха провокирани да участват в дискусия за опазването на околната среда в града под тепетата. Те не се затрудниха да посочат кои са най-големите екологични проблеми на Пловдив, а експерт от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ – Пловдив) ги запозна какви действия е необходимо да се предприемат от институциите, бизнеса и гражданите да подобряване състоянието на въздуха, водите и биоразнообразието, както и за правилното управление на отпадъците.

Учениците от клуба бяха поканени да се възползват през лятната си ваканция от богатата библиотека с книги за земята и природата, с която разполага екоинспекцията.

Откритият урок е част от постоянната информационна кампания на РИОСВ – Пловдив за повишаване на екологичното самосъзнание сред подрастващите и фокусиране на общественото внимание към проблемите на околната среда.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.