Брюксел обмисля въвеждането на часове по медийна грамотност в училищата

Гласове

ЕП планира предметът да е задължителен в страните- членки на съюза

Това ще е една от мерките за борба с фалшивите новини и дезинформацията, обяви в Пловдив евродепутатът Светослав Малинов

Административния съд ще се занимава с транспортния проект на Пловдив

Европейският парламент подготвя краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за борба с фалшивите новини и дезинформацията, която властва навсякъде из Стария континент. Това съобщи на работна среща на ДСБ евродепутатът от ЕНП Светослав Малинов. Събитието се проведе в Парк Хотел Пловдив и на него присъстваха редови активисти на партията, лидерите ѝ на национално ниво ген. Атанас Атанасов и Радан Кънев, както и регионалният председател Йордан Иванов. Малинов не скри, че Брюксел е готов да инвестира много усилия и средства в битката с така опасния феномен.

Една от коментираните средносрочни мерки е въвеждане на задължителни часове по медийна грамотност в училищата в страните-членки. Кога и дали ще се случи това, не може да се каже на този етап, но това е основен акцент в екшън планът на ЕП в отговор на ширещата се дезинформация. Остава отворен въпросът кой ще пише програмите по медийна грамотност.

Извън темата, градският лидер на ДСБ Йордан Иванов съобщи, че партията, съвместно с Да, България, е вкарала Транспортния проект на Пловдив в Административния съд. "След като общината отказа да разкрие документите за металните календари по спирките за 16 млн. лв., преди няколко дни заведохме дело. Общината, отново напълно непрозрачно, крие документи и е пазител на една схема, която всички ние виждаме. Пловдивчани имаме право да знаем истината за този проект. Кой подписа протоколите за добре свършена работа и кой върза ръцете на общината да не може да искаме неустойки в размер на близо 82 000 лв. на ден за неработещите табла? Искаме отговори и понасяне на отговорност и се надяваме да стигнем до тях чрез съда," коментира Йордан Иванов.

Споделете ни във:

1 коментар за “Брюксел обмисля въвеждането на часове по медийна грамотност в училищата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.