Близо 1000 по пловдивските улици в защита на Пирин (ГАЛЕРИЯ)

Гласове

Оставете планината, че ще играе метлата, предупредиха гражданите политиците си

Близо хиляда пловдивчани протестираха в защита на Пирин тази вечер, в момента, в който България приема председателството на Съвета на Европейския съюз. Шествието, което спря движението по два от основните градски булеварди- „Шести септември” и „Цар Борис III Обединител”, бе приблизително три пъти по-многолюдно от митинга срещу приемането на новия план за управлението на Националния парк миналата седмица.

Повече сме, защото сме по-ядосани. Политиците ни продължават да се ослушват, а ние ще ставаме все повече. Няма да спрем, докато това решение на Министерски съвет не бъде отменено и докато не видим оставката на министър Нено Димов, категорични бяха природозащитниците.

Транспаранти „Оставете планината, че ще играе метлата”, „Стига мутро-олигархичен туризъм” и „Уникалността на Пирин не се измерва в кубици дървесина” бяха вдигнати в шествието, което стартира точно в 19ч. от площад Съединение. Неслучайно тази вечер сме тук. Заедно сме срещу мафията, обясни мъж, който вдигаше високо апликационната книга „Together” на Пловдив 2019.

„Пирин е за всички, а не торба с парички”, „Не искаме строежи, а диви таралежи” и „Мафия” огласяваха централната част на града повече от час. Другата седмица продължаваме, още повече и още по-шумни, категорични бяха участниците в недоволството.

Всъщност, малка група от будни граждани има силата да промени нещата. Вижте какво става тук- нима това не е силата, попита издателят Манол Пейков, който се включи в протестното шествие. Всичко се прави в абсолютен мрак, в полза на хора, които дори не застават зад имената си. Няма друг курорт с такъв калибър като Банско- с 20 хиляди легла и около 350 празни хотела. Нима интересите на една банка не са напълно прозрачни, попита Пейков.

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Близо 1000 по пловдивските улици в защита на Пирин (ГАЛЕРИЯ)

  1. Радвам се, че има останали обективни медии. В една друга пловдивска такава, с претенции за най-четена в града, новината е отразена в телеграфен стил и негативна светлина, като масово се трият коментари на потребители, подкрепящи протеста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.